vitorlázás

2020.01.09. 11:00

A rangsor élén a Balatonfüredi Yacht Club

A World Sailing osztályokban elért eredmények alapján a Balatonfüredi Yacht Club (BYC) lett a legeredményesebb magyar vitorlás egyesület 2019-ben.

B. Virág Rita

Optimist verseny Fotó: Magyar Vitorlás Szövetség/Szántó Áron

A Magyar Vitorlás Szövetség minden év végén a meghatározott hajóosztályokban meghatározott versenyeken elért eredmények alapján rangsorolja a Magyarországon bejegyzett vitorlázó klubokat, egyesületeket. Az egyik lista alapját a World Sailing (WS) osztályokban elért eredmények képezik, a másik lista alapját pedig a nemzeti osztályokban elért eredmények. A két listán összesen 50 egyesület szerzett legalább egy pontot, 15 egyesület pedig mindkét listára fel tudott iratkozni, a Magyar Vitorlás Szövetség (MVSZ) honlapján 161 tagszervezetet sorolnak fel.

A 2019-es szezonban a WS osztályokban eredményei alapján a Balatonfüredi Yacht Club (BYC) lett a legeredményesebb hazai klub. A BYC tavaly a számítások alapján 192,5 pontot ért el. A második helyen a Spartacus Vitorlás Egylet (SVE) végzett 167,75 ponttal, harmadikként pedig a Tihanyi Hajós Egylet (THE) zárta a szezont 140,5 ponttal. A már biztos olimpiai résztvevő, a finn dingis Berecz Zsombort is a soraiban tudó csopaki Procelero SE 127 ponttal a negyedik helyet érte el, míg a másik csopaki egylet, a Kereked a hatodik lett (76,25). Ezen a listán összesen 31 egyesületet rangsoroltak.

Optimist verseny Fotó: Magyar Vitorlás Szövetség/Szántó Áron

A nemzeti osztályok versenyein elért eredmények alapján számított listán a Túravitorlás Sportklub végzett az élen 56,5 ponttal, a második ezen a listán is az SVE lett 32,5 ponttal, míg a harmadik pozíciót a Vízügy Sportclub (VSC) szerezte meg. A csopaki Kereked itt holtversenyben a negyedik lett (22), míg a balatonfüredi BYC ugyancsak holtversenyben a hatodik helyet érte el ebben az összesítésben 21,5 ponttal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!