A második félidőben sikerült ritmust váltaniuk

2020.01.31. 20:28

Döcögős kezdés után simán nyertek a balatonfürediek

Magabiztos sikert aratott a Balatonfüredi KSE, amely a Budakalászt győzte le pénteken, a férfi kézilabda NB I idei első játéknapján.

Horváth Gábor

20200131 Balatonfüred Sportcsarnok Kézilabda NB1 Balatonfüred-Budakalász Pesthy Márton fotó Veszprém Megyei Napló

Fotó: Pesthy Márton/Napló

BKSE-Budakalász 29-22 (12-10)

Balatonfüred, 400 néző. V.: Nagy, Túróczy. Balatonfüredi KSE: BŐSZ – RODRIGUEZ 5, JIMENEZ 6 (1), SZÖLLŐSI 6 (2), Topic 2, Varga 1, Bóka 3. Csere: Varga 1, Shynkel, Zdolik 3, Máthé 2 (1), Németh, Stevanovics, Kemény. Edző: Csoknyai István. Budakalász: VÁCZI D. – Tóth Á. 1, Sinkovits 2, GÁBOR 6 (1), dr. Czina, Török 4, Hrabák 1. Csere: Nemes 3, Váczi M. 1, KOLLER 4, Simotics. Edző: Forgács Gyula.

Kiállítások: 4, ill. 10 perc.

Hétméteresek: 6/4, ill. 4/1.

Az év első mérkőzésén a Budakalászt fogadta a BKSE, a hazaiak a tabella hatodik, a vendégek a tizenkettedik helyéről várták az összecsapást.

Füredi góllal indult a mérkőzés, a Budakalász hétméteresből egyenlített. Egyik oldalon sem volt túl acélos a védekezés, legalábbis mindkét fél könnyen alakított ki helyzeteket.

A nyolcadik percben kettőre növelte előnyét a házigazda, Topic küzdötte el magát lövésig, 4-2.

A vendégek két hétméterest is elhibáztak, majd Bősz ziccert védett, de a BKSE nem tudott ellépni ellenfelétől, 13. perc: 5-4.

Jimenez is kihagyott egy büntetőt, majd a vendégek szintén megtették azt a szívességet, hogy nem használták ki a hibát. Tizenhat perc elteltével továbbra is két gól volt a hazai előny, 7-5.

Szöllősi értékesített hetesei hozták meg végül az áttörést, négyre nőtt a különbség, 9-5.

Bősz hetest védett, a vendégek mégis visszajöttek mínusz kettőre. Elég csapkodó volt a játék, mindkét oldalon sok hiba akadt.

A félidő végén Szöllősi lőhetett időn túli hetest, de Váczi Dániel túljárt az eszén. Az első 30 percet követően két találattal vezetett a Füred.

A második játékrész elején minden ott folytatódott, ahol a szünet előtt abbahagyták a felek, 36. perc: 14-12. Ezután kezdett a BKSE meglépni, Rodriguez gólját követően 16-12 állt az eredményjelzőn.

Egyre reménytelenebbül üldözte a házigazdát a Budakalász, legalábbis a Balaton-partiak biztos előnyt dolgoztak ki, 45. perc: 20-15.

Hiába volt eredményes a vendégcsapat, a Füred több könnyű gólt szerzett lerohanásai után, az 50. percben 23-18 állt az eredményjelzőn.

Nem sokkal később hétre nőtt a két együttes közötti különbség, már csak az volt a kérdés, mennyi lesz a vége.

Ennyi lett a vége is, a második félidőben ritmust váltó balatonfürediek kihasználták ellenfelük hibáit és megérdemelten gyűjtötték be a pontokat.

Csoknyai István: – Lendületes, jó mérkőzést játszott a két csapat. Ez jó jel a jövőre nézve, főleg, ha a hibák számár lecsökkentjük. Az első félidőben nem tudtuk ellenfelünket leszakítani, a másodikban már azt játszottuk, amit kell. Jó kapusteljesítményből és védekezésből kiindulva képesek voltunk könnyű gólokat lőni. Nehéz sorozat előtt állunk, fontos meccsek várnak ránk a folytatásban.

Forgács Gyula: – Megérdemelten nyert a Füred. Azt gondolom, hogy mindkét csapat idény eleji formát mutatott, sok hiba volt. Végül mi követtünk el több ki nem kényszerített hibát. Nem mi voltunk az esélyesek, de egy pillanatig úgy éreztem, szorossá tudjuk tenni a küzdelmet, sajnálom, hogy a végére alakult ki a legnagyobb különbség.

Bősz Dániel: – Úgy gondolom, jó meccset játszottunk. A második félidőben megvolt a megfelelő lendület, jól működött a védekezés, jó volt védeni mögötte. Ezt szeretnénk átmenteni a Gyöngyös elleni találkozóra.

Török Ádám: – Az első félidőben jól alakítottuk ki a helyzeteket, de sokat hibáztunk, és felőrölte a csapatot, hogy nem tudtuk átvenni a kezdeményezést. A második félidőre sajnos elfogytunk.

A Balatonfüredi KSE legközelebb február 8-án, szombaton lép pályára, Szöllősi Balázsék a Gyöngyös vendégei lesznek, azaz rangadó vár az együttesre.

A férfi kézilabda NB I hétvégi programja, szombat, 18.00: Komló–FTC, Mezőkövesd–Dabas. Vasárnap, 18.00: Csurgó–Szeged, Orosháza–Gyöngyös.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában