takácsi-kupa

2020.01.21. 19:04

Tizenhat megye III-as alakulat versengett egymással

A Nyárád sikerével zárult a megyei III-as labdarúgó-bajnokságban szereplő csapatok részére kiírt Takácsi-kupa.

Haraszti Gábor

Remek játékkal hódította el a Nyárád a legjobbnak járó trófeát

Fotó: Haraszti Gábor

A Takácsi SE tizenhat együttes részvételével ötödik alkalommal rendezte meg a tornát, ahol két selejtezőkört követően nyolc csapat lépett pályára a döntő játéknapon.

A továbbjutottakat a szervezők két négyes csoportba sorsolták, ahonnan az elődöntőbe Nyárád, Takácsi, Marcalgergelyi és Adásztevel jutott. A legjobb négy között a döntőbe Nyárád Takácsi 2-1-es legyőzésével került, ellenfele az Adásztevelt 4-0-ra legyőző Marcalgergelyi volt. A finálé nyárádi fölényt hozott : a torna legjobbjának választott Pajak Ádám vezérletével 3-1-re a tavalyi ezüstérem után idén elhódította a kupát. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára a házigazda Takácsi állhatott fel.

Remek játékkal hódította el a Nyárád a legjobbnak járó trófeát
Fotó: Haraszti Gábor

– Tavaly sajnos elveszítettük a döntőt, így nem titkoltan azzal a céllal érkeztünk, hogy idén hozzánk kerüljön a kupa – mondta Pajak Károly, csapatvezető, Nyárád polgármestere. – A selejtezőben egy döntetlen mellett az összes meccsünket megnyertük, és a döntő játéknapon is veretlenek maradtunk, 18 gólt lőttünk és csak hármat kaptunk, ez azt gondolom, önmagáért beszél. Bízom benne, hogy tavasszal nagypályán is hasonló sikereket ér majd el fiatal csapatunk.

A gólkirály 12 találattal Katona Róbert (Marcalgergelyi) lett, a legjobb kapusnak Bertalan Lászlót (Takácsi), a legjobb játékosnak Pajak Ádámot (Nyárád) választották. A díjakat Kovács Zoltán orszá­g­gyűlési képviselő és Takácsi polgármestere, Vajda György adta át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!