kamionnal a sivatagon át

2020.01.19. 20:00

Világraszóló balatonfüredi győzelem született a Dakaron!

Fazekas Károly pilóta vezetésével az elkelő második, illetve harmadik helyen értek célba január 18-án, szombaton a balatonfüredi Fazekas Motorsport képviselői egy 1400 lóerős versenykamionnal a kamionok között, illetve a kamionok és autósok mezőnyében, 6500 kilométeres nemzetközi küzdelmében az Africa Eco Race 2020 versenyen.

Kovács Erika

A boldog balatonfüredi versenyzők célba érkezés után Horn Albert (balról), Csákány Péter és Fazekas Károly

Fotó: családi

Az előkelő helyezés kapcsán Fazekas Károly lánya, Lívia nyilatkozott lapunknak, aki elmondta, 41 autó, 14 kamion és 95 motoros állt rajthoz a versenyen a világ minden részéből, ami Monacóból indult január 5-én, és a versenyzők január 18-án értek célba a szenegáli Dakarban.

Magabiztosan vette az akadályokat a fürediek kamionja a sivatagban
Fotó: családi

Fazekas Károly vezetésével Balatonfüredről kilenctagú csapat indult. A kamionban versenyzett Fazekas Károly pilóta, Horn Albert navigátor és Csákány Péter fedélzeti mérnök. Őket kísérte a szerviz, illetve a szervizautó Csőszi Péter, Fábián András, Kook Szabolcs, Papp Frank, Bugóczi Zsolt és Major Gábor részvételével.

Az út kő- és homoksivatagon át, illetve Marokkón, Mauritánián, a Nyugat-Szaharán át egészen a szenegáli Dakarig vezetett. – „Nagyon boldog vagyok a csapattársaimmal együtt!”, ezt mondta a verseny után édesapám, aki először vett részt ezen a versenyen. Az egész csapat hatalmas eredménynek, sikernek tekinti, hogy a gyakorlott pilótákkal szemben ilyen rangos helyezést értek el – fogalmazott Fazekas Lívia.

A boldog balatonfüredi versenyzők célba érkezés után: Horn Albert (balról), Csákány Péter és Fazekas Károly Fotó: családi

A kitűnő pilóta lánya hozzátette, a verseny előtt a balatonfürediek állóképességet érintő edzésen vettek részt, és kiemelten kezelték a kamion technikai felkészítését. Édesapja, illetve a csapat egy Scania típusú, 1400 lóerős, kilenctonnás versenykamionnal indult el a versenyen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!