Egy negyedet sem tudott nyerni a veszprémi csapat

2020.02.16. 16:14

Hoya: Nem sikerült a címvédés a kupában

Nem sikerült a címvédés, a Budafok nyerte a Hoya Pannon Egyetem Veszprém előtt a férfi kosárlabdázóknak kiírt dr. Hepp Ferenc emlékkupát.

B. Virág Rita

A Hoya Pannon Egyetem Veszprém gárdája megvédheti címét a Hepp kupában Fotó: Facebook/Hoya Pannon Egyetem Veszprém

Fotó: Kovacs Tamas

Budafok–Hoya Veszprém 89-64 (20-16, 24-15, 26-15, 19-18)

Cegléd, 500 néző. V.: Budafok: Puszta 14/3, Kovács S. 14/12, Lados 13, Varga D. 8, Horváth M. 10. Csere: Mészáros 9/9, Kiss 3/3, Tóth 2, Dormán, Siklós, Fehér Cs. 10/3, Jilling 6/6.

Hoya Pannon Egyetem Veszprém: McCall 14/6, Madár 4/3, Füzi 6, Czirbus 7, Völgyi 15/3. Csere: Medve 4, Kozma, Szabó 14/6, Verasztó. Edző: Nikola Lazics.

Miután a szombati napon a Hoya egy küzdelmes mérkőzésen, de végig irányítva legyőzte a Baját 89-80-ra, így esélye nyílt arra, hogy megvédje címét a Hepp Kupában. A másik ágon a házigazda Cegléd kikapott a Budafoktól 87-78-ra, a fővárosiak így történetük során először küzdhettek a sorozatban az aranyéremért.

Tőle szokatlan módon, Völgyi ezúttal nem a palánk alatt szorgoskodott, hanem egy remek triplával kezdte meg a pontgyártást (0-3). Ezt követően azonban három percig egyetlen veszprémi kosarat sem tudtunk feljegyezni, és a Budafok elhúzott 7-3-ra.

Czirbus és McCall egyenlített, s ettől fogva fej, fej mellett haladtak a csapatok. Csak a negyed végére tudott megint két pontnál nagyobb előnyt szerezni a fővárosi együttes (20-16).

A második felvonás elején is úgy tűnt, tovább folytatódik a kiegyenlített csata. Szabó Péter triplájával 22-21-re állt a meccs, Madár hármasával pedig már a veszprémiek vezettek 29-25-re (14. perc). Ekkor azonban látványosan lestoppoltak a bakonyiak, a következő öt percben egyetlen pontot sem tudtak szerezni, míg a túloldal kihasználva ezt az időszakot zsinórban tíz pontot gyűjtve fordított (35-29). Medve pontosan büntetőzött, azonban egy újabb 9-0-ás rohanással tetemes különbséget harcolt ki a rivális (44-31).

A harmadik játékrész Lados és McCall pontváltásával indult (48-33). A Veszprém sajnos nem a tőle megszokott módon védekezett, a lepattanógyűjtésben pedig jóval elmaradt ellenfelétől. A gyűrűről, palánkról lecsorgó labdák szinte mindegyike a budafokiak kezében landolt.

Puszta triplájával először hízott húsz pontra a különbség (53-33). Ezt követően sem változott a játék képe, a Budafok irányított, jól védekezett, a Veszprém pedig csak szenvedett.

A korábbi veszprémi játékos, Puszta Dávid alaposan megszórta egykori kenyéradóját és főleg az ő remek játékával 70-46-tal fordultak a záró etapra a küzdő felek.

Az utolsó negyedben sem tudott változtatni a Hoya. A címvédő gyengén dobott, a védekezése sem volt túl acélos, talán Szabó Péter volt az egyetlen, aki kimagaslót tudott nyújtani. A Veszprémből ezen a napon hiányzott a valódi elszántság, a pontosság, precizitás és a kellő agresszió is. Ebben a játékrészben a Budafok jól őrizte előnyét és végül teljesen megérdemelten nyerte meg története során először a Hepp Kupát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!