A tízéves játékos továbbra is aktív

2020.04.01. 11:00

Lépcsőházban edz az ajkai pingpongos

Belvárosi társasházi lakásuk lépcsőházában tartja edzéseit Kiss Csenge, az Ajkai Asztalitenisz SE 10 esztendős versenyzője, amióta a járványveszély miatt a Vörösmarty-iskola tornatermében bizonytalan ideig szünetel a foglalkozás.

Tisler Anna

Kiss Csenge napi kétszer tréningezik Fotó: Tisler Anna

Csenge, a reménységek válogatott kerettagja, országosan elismert versenyző naponta kétszer, délelőtt 10-től 12 óráig, délután fél 5 és fél 7 között edz.

Miután március 16-án áttértek az iskolák a távoktatásra, Csenge tudta, az edzéssel nem állhat le. Először a konyhaasztalon gyakorolt, de hamar rájött, az nem megfelelő. Az édesanya megkérdezte a szomszédoktól, beleegyeznének-e, hogy a versenyző meghatározott időpontokban a lépcsőházban gyakoroljon.

Mindenki igent mondott, pedig kisgyermekesek és nyugdíjasok is laknak ott. Az erőnléti edzéseket a ház előtti parkban tartja, sokat ugrókötelezik, hogy erősödjenek a lábai.

A család régi ismerőse elhozta Várpalotáról a pingpong­asztal egyik felét. Csenge az edzés megkezdésekor felhívja edzőjét, Ughy Zoltánt, aki videochaten követi tanítványa fejlődését, adja az utasításokat, tudtuk meg Szabó Zsuzsannától, Csenge édesanyjától, aki edzőként is segíti az egyesület munkáját. Hamarosan szétnéznek a padláson, ott nagyobb a hely és elférne az asztal másik fele is.

Kiss Csenge napi kétszer tréningezik Fotó: Tisler Anna

Labdaadogató gépe már van Csengének, ami megkönnyíti a gyakorlást. A járvány miatt már három versenye maradt el, amelyet remél, hogy a közeljövőben meg tudnak tartani. Az egyesület többi sportolója is edz, a legtöbbnek van otthon asztala. Ők is online kapják az edzéstervet.

A sporttársakkal az interneten tartják a kapcsolatot, de mindenki nagyon várja, hogy folytathassák a közös edzéseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!