még nincs meg az új versenykiírás

2020.05.19. 19:31

Hibátlanul zártak a veszprémi hölgyek

Az NB I-es és a Magyar Kupa-küzdelemmel hamarosan újraindul a futballélet hazánkban, a többi sorozat azonban csak a következő idényben folytatódik. Sorozatunk záró részében megmutatjuk, hogyan zárult a pontvadászat a Veszprém megyei hölgyeknél, valamint a megye I és megye II U19-es bajnokságokban.

Horváth Gábor

A tihanyi fiatalok jól futballoztak a be nem fejezett idényben

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) – a férfi és női első osztály, valamint a magyar kupa kivételével – nemrég befejezettnek nyilvánította a 2019/2020-as futballszezont. A felsoroltakon kívüli pontvadászatokban ebben az idényben nem rendeznek már több meccset, bajnokokat nem hirdettek és kiesők sincsenek. A szervező MLSZ egy úgynevezett záró tabellát állapított meg mindegyik bajnokságnál. Az utóbbi időszakban végigvettük, hogy megyénkben miként fejeződtek be a kiírások, sorozatunk utolsó részére a női felnőtt, valamint a megye I-es és megye II-es ifjúsági pontvadászat maradt.

Női felnőttbajnokság

Az MTD Hungária megyei női bajnokságban idén nem játszottak találkozókat, a tavaszi félév nem tudott elrajtolni a koronavírus-járvány terjedése kapcsán hozott korlátozó intézkedések miatt. Ősszel a veszprémiek szerepeltek a legjobban, a VFC USE dominanciája egyértelmű volt, a csapat mind a hét meccsét megnyerte, 53 lőtt gól mellett mindössze öt találatot kapott. Az éllovas a PELC-Nyárádot és a Fűzfői AK-t előzte meg.

Megye I U19

A megye I-es ifjúsági pontvadászatban a Fűzfői AK zárt a zárótabella első helyén. A Balaton-partiak 17 találkozón léptek pályára, és csak kétszer nem nyertek, egyszer-egyszer játszottak döntetlent és kaptak ki. Az egyetlen vereséget a Kristály mérte a FAK-ra, de az ajkaiak így sem kerültek dobogós helyre, a Tihanyi FC és a Péti MTE egyaránt megelőzte őket. A tihanyiak és a pétfürdőiek egyaránt remek formában futballoztak a félbeszakadt idényben.

A tihanyi fiatalok jól futballoztak a be nem fejezett idényben Fotó: Pesthy Márton/Napló

Megye II U19

A 14. forduló volt az utolsó, amit megrendeztek a bajnokságban. Az Öskü FC végzett az élen, az együttes nagyon szoros csatában volt az ugodiakkal, a két csapatot mindössze három pont választja el egymástól. A harmadik helyen a Szentantalfa zárt. Az első három bizonyosan nagy csatát vívott volna a bajnoki címért, és még a negyedik Csabrendek sem volt nagyon lemaradva a triótól.

A 2020/2021-es amatőr labdarúgóidény a tervek szerint, a szokásoknak megfelelően, augusztusban rajtolna, de egyelőre még nincs meg az új versenykiírás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!