kézilabda

2020.06.04. 14:01

Hivatalos: NB I-es a VKKFT!

Hivatalos lett az, amiről lapunk már szerdán beszámolt: Éles József klubja, a Veszprémi KKFT Felsőörs indulási jogot kapott a férfi kézilabda NB I következő szezonjára.

Horváth Gábor

Éles József klubvezető és Tombor Csaba edző

Fotó: Penovác Károly/Napló

Kialakult a honi kézilabda első osztály következő idényének mezőnye – adta hírül csütörtökön az országos szövetség.

A nevezési határidő kedd éjfélkor járt le, szerdán Éles József megerősítette lapunknak, hogy klubja, a Veszprémi KKFT jelezte részvételi szándékát a legjobbak pontvadászatában.

Az előző évadban az NB I/B-ben szereplő VKKFT – amely a pályán minden bizonnyal NB I-es jogot szerzett volna, ám a koronavírus-járvány miatt befejezettnek nyilvánították a bajnokságokat – jó eséllyel pályázott a Vác megüresedett helyére (a váciak már korábban jelezték, hogy nem vállalják az első osztályú szereplést).

A jóslás szerencsére megfelelőnek bizonyult, csütörtökön hivatalossá vált: a városnak kettő, Veszprém megyének három NB I-es férfi kézilabdacsapata lesz.

- Épp az irodában voltunk, amikor kaptam a telefont a hírről, természetesen óriási volt az ujjongás – mesélte a Naplónak Éles József, az egyesület vezetője. A korábbi veszprémi klasszis hangsúlyozta: hatalmas siker ez számukra. – Tíz éve alapítottunk kézilabdaiskolát, senki sem gondolta volna, hogy ennyi idő alatt idáig jutunk. Tavaly az volt a cél, hogy ne essünk ki az NB I/B-ből, most pedig felkerültünk a legjobbak közé. Nem is tudom, mit mondjak, ez a világ nyolcadik csodája! – fogalmazott Éles József, aki kérdésünkre elmondta: ugyanúgy folytatják a munkát, mint eddig.

- Nyilván a játékosok számára óriási ugrás ez, az NB I-es szereplés több lépcsőfok feljebb lépést jelent nekik. Ők alig várják, hogy olyan ellenfelek ellen lépjenek pályára, mint a Telekom Veszprém, vagy a Szeged. Fizikailag nem lesz könnyű felvenni a legjobbak ritmusát, de mindenképpen szeretnénk jó és szimpatikus játékkal előrukkolni – jelentette ki Éles József, hozzátéve, az lenne az ideális számukra, ha a Március 15. úti sportcsarnokban játszhatnák hazai mérkőzéseiket, de ő nem zárkózik el attól, hogy esetleg olykor kettős rangadókat rendezzenek az arénában és csapata a Telekom előtt lépjen pályára.

Megtudtuk, a játékoskeret kialakítása folyamatban van. Éles Józsefék fiatal, magyar együttest szeretnének, légióst csak a legutolsó esetben, vészmegoldásként szerepeltetnének. Az alakulat edzője Tombor Csaba lesz, segítője pedig Fazekas Nándor.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában