megváltoztak a szélviszonyok

2020.06.05. 20:21

Újra megpróbálják a rekorddöntést

Ötéves rekord megdöntésére készült Varga Lajos és legénysége a Kenese–Keszthely-távon a Flaar 26RR vitorlással. A táv felénél azonban megváltoztak a szélviszonyok.

B. Virág Rita

A füredi kikötés pillanatai

Forrás: Facebook

Még 2015. november 20-án, meglehetősen zord időjárási körülmények között sikerült megdöntenie Varga Lajosnak a Balaton hosszát érintő, Kenese–Keszthely-távon az addig fennálló rekordot. Azt a Majthényi Szabolcs kormányozta Fantomasso tartotta 3:41 órával. Ez a csúcs természetesen az egytestű hajókra vonatkozik. A Varga Lajos, Scharf Máté, Rauschenberger Miklós, Pécsváradi Ákos alkotta csapat 3:19 órára javította a rekordot. Ezúttal június 4-én – Scharf Máté helyett Lillik Ákossal – ismét nekivágott a négyes a távnak.

A kvartett 13 órakor vágott neki az újabb erőpróbának, azonban a tihanyi cső után le­stoppoltak, és Balatonfüreden kikötöttek. Mint utóbb Varga Lajos elmondta, nem voltak megfelelőek a szélviszonyok, és erős hullámzás is akadályozta őket. Tihanyhoz érve 2:16 óránál tartottak, s úgy érezték, innen már nem tudnak időn belül befutni.

A füredi kikötés pillanatai Fotó: Facebook

Most egyelőre keresik a következő megfelelően szeles időpontot, és akkor újra nekiveselkednek a nem mindennapi balatoni megméretésnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!