Szerdán már BL-rajt!

2020.09.13. 19:53

A Ceglédet tizenöt góllal győzte le a Telekom Veszprém

A szerdai Bajnokok Ligája-nyitányra készülő Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapata tizenöt gólos győzelemmel hangolódott a Nantes elleni csatára: a Cegléd az első félidőben mindössze hat gólt dobott.

B. Virág Rita

20200913 Veszprém Bajnoki kézilabda mérkőzés Telekom Veszprém (piros) - Ceglédi KKSE (sárga) Fotó Penovác Károly PK Veszprém Megyei Napló

Fotó: Penovác Károly/Napló

Telekom Veszprém-Cegléd 34-19 (17-6)

Veszprém, 800 néző. V.: Réti, Szedmák. Telekom Veszprém: Cupara – Siskarjov 4, Maqueda 2 (1), Nenadics 5, Nilsson 4, Borozan 2, Strlek 6 (1). Csere: Corrales (kapus), Blagotinsek, Tönnesen 1, Moraes 4, Ligetvári, Lauge 4, Mahé 2, Edző: David Davis.

Ceglédi KKSE: Rózsavölgyi – Gyene 3, Kállai 1, Németh 1, Spekhardt 2, Juhász 2, Szepesi 1. Csere: Kránitz (kapus), Kiss 2, Sinkovits 1, Vranac 2, Zakics 4 (1). Edző: Nagy Károly.

Kiállítások: 6, ill. 6 perc.

Hétméteresek: 2/2, ill. 2/1.

Az újabb magyar bajnokira ezúttal nem nevezett fiatalt a Telekom Veszprém, miután az akadémiáján is felütötte fejét a koronavírus. A stábot és a játékosokat hétfőn tesztelik újra.

Csak a 3. percig volt kiegyenlített a Telekom Veszprém és az újonc Ceglédi KKSE találkozója (1-1), ezt követően azonban gyors gólokkal elhúzott a házigazda (6-1, 8-2).

A 12. percben a vendégek edzője időt kért, ekkor már négy perce képtelenek voltak tanítványai a kapuba találni. Végül a korábban Veszprémben is kézilabdázó Gyene törte meg a góltalanságot.

A 14. percben pályára lépett az arccsonttöréséből felépült Rasmus Lauge is, aki első tétmérkőzésén szerepelt a 2020/21-es évadban. Az első negyedóra végéhez érve Nilsson már a negyedik találatát jegyezte, és 10-4-re vezetett a címvédő.

A Telekom minden szinten érvényesítette akaratát, fokozatosan nőtt a differencia a két fél között (26. perc: 15-6). A 29. perchez érve lett tízgólos a különbség, Strlek lerohanását követően (16-6). A játékrészt Lauge ziccere zárta le.

A második felvonásban Zakics alaposan bekezdett, zsinórban háromszor volt eredményes (33. perc: 18-9), és a teher nélkül, felszabadultan kézilabdázó Cegléd három gólt ledolgozott hátrányából (37. perc: 19-12).

A szerdai Bajnokok Ligája-rajtra készülő Veszprém azonban Nenadics vezérletével a 41. percre visszaállította a különbséget (23-12).

A hajrához érve 29-16-ra állt a meccs, a Telekom sikeréhez kétség sem férhetett. A Cegléd kapusát azonban meg kell említeni, Kránitz több tiszta ziccert is megfogott, s neki köszönhetően nem nőtt tovább jelentősen a differencia.

Az utolsó percben Moraes állította be a végeredményt, és ekkorra alakult ki a legnagyobb különbség is.

David Davis: – Elégedett vagyok a látottakkal, hiszen kellően komolyan vették a fiúk a találkozót. Jó érzésekkel tudunk majd szerdán a Bajnokok Ligája-nyitányra, Nantesba elutazni.

Nagy Károly: – Alakulófélben lévő csapatommal az egyik cél az volt, hogy fiatal játékosaim szokják a légkört. A megilletődöttség érződött az első játékrészben rajtunk, de a második félidőben már sokkal jobban teljesítettünk. Egyelőre itt tartunk. Próbálunk beleerősödni az NB I-be.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!