Összemérték ügyességüket

2020.09.01. 11:00

Ábrahámhegy hatodszor lett a Balaton legsportosabb települése

A Zala megyei Vonyarcvashegy Lido strandján rendezték meg szombaton a XVI. Mozdulj, Balaton! zárórendezvényét. A program az Emberi Erőforrások Minisztériuma sportért felelős államtitkársága és a települési önkormányzatok támogatásával, a Balaton Fejlesztési Tanács szervezésében valósult meg.

Napló

Forrás: Szervezők

Az egész nyarat átfogó szabadidős rendezvénysorozatot Somogy, Veszprém és Zala megye strandjain július és augusztus szombat délutánjain rendezték meg. Idén 39 helyszínen tíznél több sportágban közel 29 ezer résztvevő indult. Valamivel kevesebben vettek részt a programban, mint az előző évben, ám ez minden bizonnyal a járványhelyzet miatt alakult így. A sportprogramokat továbbra is töretlen népszerűség kísérte, így a kispályás labdarúgás, a strandröplabda, a strandkézilabda, a tollaslabda, a lábtenisz, a petanque, valamint a vízben űzhető sportágak voltak a legkeresettebbek.

Pali Róbert, Vonyarcvashegy polgármestere köszöntötte a döntőben induló több mint harminc csapatot. Mint mondta, eszközfejlesztésekre is sor került, hogy a strandcsapatok csatáját minél színvonalasabb körülmények között tudják megrendezni. Az indulóknak Fekete-Páris Judit, a Balaton Fejlesztési Tanács gazdasági igazgatója és ­Bartsch János, a programsorozat fő szervezője is jó játékot kívánt. Három sportágban, streetballban, kispályás labdarúgásban és strandröplabdában mérték össze tudásukat a résztvevők. Az összesítésben elért eredmények alapján idén a legsportosabb település címet – akárcsak tavaly – immár hatodik alkalommal Ábrahámhegy érdemelte ki Balatonfüred és Keszthely előtt.

Először indult kosárlabdacsapatával Balatonfűzfő. Mint Mészáros Dániel edzőtől megtudtuk, öt csapatra való fiatallal érkeztek.

– Két éve indítottuk el a kosárlabdaedzéseket az utánpótlás-korosztályban a Fűzfő AK-nál. Az edzőtábor után és a bajnokság előtt vagyunk, így jól szolgálja a felkészülésünket ez a lehetőség. Kicsit tanulni is érkeztünk, szeretnénk, ha a térségünkben lévő strandokon is építenének ilyen kosárlabdapályákat, mint amilyenek Vonyarcvashegyen is vannak. Jól segítené a sportág népszerűsítését. Egyre több tehetséges gyermek érdeklődik a kosárlabda iránt – mondta az utánpótlás-neveléssel is foglalkozó edző.

Idén 39 helyszínen tíznél több sportágban közel 29 ezer résztvevő indult. Fotó: Szervezők

Eredmények: Streetball, Skoda László-emlékverseny (12 csapat): 1. Keszthely, 2. Balatonfenyves, 3. Balatonfűzfő. Strandfoci (10 csapat): 1. Balatonszepezd, 2. Zamárdi, 3. Ábrahámhegy. Strandröplabda, Csiszár Géza-emlékverseny (12 páros): 1. Ábrahámhegy, 2. Révfülöp, 3. Balatonszárszó. Összesített végeredmény, a legsportosabb település címért: 1. Ábrahámhegy, 2. Balatonfüred, 3. Keszthely.

A kapura rúgó verseny győztese: Marosi Áron. A nyitóverseny győztese: Láng Viktória és Galó Tibor. A helyi programszervezők közül 2020-ban Balatoni Beáta (Balatonszárszó, Móricz utcai strand), Galó Tibor (Szántód) és Hirschmann András (Zamárdi) kapott elismerést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában