svse

2020.10.06. 20:10

Fiatal atléták szép eredményei

Október első hétvégéjén rendezték Magyarország ifjúsági és gátfutó-csapatbajnokságát, ahol a veszprémi Sportolj Velünk SE (SVSE) serdülői távolugrásban és magasugrásban versenyeztek. Ezenkívül a gyerekek a Sport XXI. erőpróbán álltak rajthoz.

B. Virág Rita

A serdülő ügyességi verseny résztvevői

Forrás: SVSE

Az első napon a fiúk távolugrásban versenyeztek. A csapat, Felber Farkas, Pandur Soma, Szirbek Albert és Várpalotai Huba, összesítésben a hatodik helyen végzett 4,76 méteres átlagteljesítménnyel. Farkas eredménye a legkiemelkedőbb, aki a harmadik ugrásánál 5,38 méternél huppant a homokba, és ezzel csoportjában a nyolcadik, összesítésben a 13. helyen zárt. Albert 4,95 méterrel, Huba 4,61 méterrel, Soma 4,11 méterrel fejezte be a versenyszámot.

A lányok a kezdőnapon magasugrásban versenyeztek, és a hatodik helyen végeztek 1,41 méteres átlaggal. A legtovább Besenyődi Petra jutott, 1,50 méterrel fejezte be a viadalt, és ezzel összesítésben 11. lett.

Kovács Noémi 1,40 métert, Felber Kata Zselyke 1,35 métert, Mesics Borbála 1,15 métert ugrott.

A serdülő lányok másnap távolugrásban mutathatták meg felkészültségüket. Az előbb említett kvartett összesítésben a hetedik helyen zárt, 4,58 méteres átlaggal. Ebben a számban Felber Kata Zselyke húzta a csapatát, 4,86 métert ugrott. Noémi 4,75 méternél ért földet, Petra 4,69 méternél, míg Borbála 4,05 méternél.

Székesfehérváron három korosztálynak tartottak atlétikai kölyökversenyt. A legkisebbek, az U9-es korcsoportosok ügyességi feladatokban vehettek részt, F1-es akadálypályát teljesítettek, Vortex labdát dobtak, távolugrottak, szivacs­gátakat ugrottak át és futottak.

A serdülő ügyességi verseny résztvevői Fotó: SVSE

Az U11-es és U13-as korosztályok már érmekért, helyezésekért is küzdöttek. Az U11-ben az SVSE A csapata 49 pontot gyűjtve a harmadik helyen végzett (Édl Csordás Kolos, Hodács Henrik, Kiss Lukács, Meilinger Vivien, Simon Loránt, Speiser Boglárka, Szabó Regő, Széplaki Zina).

Az U13-as korosztályban az SVSE B csapata a hatodik helyet szerezte meg 279 ponttal. A csapat tagjai: Bezzeg Enikő, Hodács Hanna, Horváth Budai Bendegúz, Keresztes Kornél, Nyemcsók Noel, Patkó Balázs, Pálfi Patrícia és Szirbek Titusz.

Ugyanitt az SVSE A gárdája viszont megnyerte a vetélkedést, 419 pontot szerezve. Az aranyérmesek: Ádám Hanna, Kiss András, Kiss Zsófia, Lengyel Laura, Pandur Huba, Simon Bence, Sinka Dániel, Vass Boglárka.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában