Nappal és éjszaka

2020.10.13. 09:43

Mérő Dominika egy-egy aranyat és ezüstöt gyűjtött be az alföldi versenyen

Az Alföldön, Bodoglár térségében rendezték meg a tájékozódási futók idei bajnokságsorozatának harmadik állomását, az Országos Egyesületi Váltóbajnokságot és az Éjszakai Országos Bajnokságot.

Horváth Gábor

Két veszprémi váltó is dobogón végzett a nehéz megmérettetésen

Fotó: Németh Zsoltné/VHSE

- A homokbuckás terep alacsonyabb dombjai ugyan gyorsabb haladást tettek volna lehetővé, de a tájékozódás jóval több körültekintést igényelt a versenyzőktől az erdőfoltok, ligetek, bozótosok és nyílt területek labirintusában. A mezőnyök eléggé szét is szóródtak, és jelentős időkülönbségek alakultak ki a csapatok között – tájékoztatta a Naplót Mérő Edit, a Veszprém Megyei Tájfutó Szövetség sajtóreferense.

Megtudtuk tőle, hogy a megmérettetésen két remek helyezést értek el a Veszprémi Honvéd Sportegyesület (VHSE) tájfutói. A nők között másodikként ért célba az Ódor Laura, Gaschler Emma, Lantai Lili, Lantai Boróka és Mérő Dominika alkotta ötfős váltó. A szenior férfiaknál pedig bajnok csapatot ünnepelhettek a veszprémiek: Vajda Balázs, Gaschler Gábor, Molnár Zoltán és Molnár Attila csapata magabiztos győzelmet aratott. A VHSE további dobogós, valamint bajnoki pontokat érő helyeket is szerzett.

Eredmények, női A: 2. Ódor Laura, Gaschler Emma, Lantai Lili, Lantai Boróka, Mérő Dominika. Férfi A: 5. Blaskó Benedek, Bálint Gergő, Kovács Márk, Bálint Ádám, Bálint Benedek, ...10. Kovács Jeromos, Gaschler Máté, Barát Miklós, Berzsenyi Bence, Tokai-Kiss Bálint. F170A: 1. Vajda Balázs, Gaschler Gábor, Molnár Zoltán, Molnár Attila. N150A: 5. Makai Anna, Gaschler-Gyeviki Nóra, Németh Zsoltné. N180A: 4. Komár Béláné, Wieder Ilona, Lendvai Katalin.

Két veszprémi váltó is dobogón végzett a nehéz megmérettetésen Fotó: Németh Zsoltné/VHSE

Ugyanezen a terepen rendezték meg sor az éjszakai országos bajnokságot is, ahol sötétedést követően, fejlámpák fényénél kellett elindulniuk a versenyzőknek a térképükön bejelölt ellenőrző pontok felkutatására. Ez nagyobb kihívást jelentett, mint a váltóverseny. Mérő Dominika is nehéznek találta a feladatot, de a kisebb tájékozódási hibák ellenére a legjobb idővel teljesítette a pályát, így megszerezte élete első éjszakai ob-aranyérmét a 20 éves női korosztályban.

Eredmények, F16A: 4. Bálint Ádám. F18A: 6. Kovács Márk. F40A: 2. Molnár Attila, ...5. Molnár Zoltán. F60A: 4. Domán Gábor.

N20A: 1. Mérő Dominika. N50A: 3. Németh Zsoltné. N70A: 1. Komár Béláné.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!