Egy öngól döntött a derbin

2020.10.18. 18:02

Nem bírt egymással a Veszprém és a Balatonfüred, ikszeltek a felek

Fordulatos mérkőzésen 2-2-es döntetlenre végeztek a küzdő felek a labdarúgó NB III megyei rangadóján, ahol a Practical VLS Veszprém látta vendégül a Balatonfüredi FC-t.

Bényi Kálmán

Veszprém–Balatonfüred 2–2 (0–1)

Veszprém, 500 néző. Jv.: Juhász D. Practical VLS Veszprém: Deczki – Dobsa, Gulyás, Major, Pavlitzky (Keresztes), Gálfi, Somogyi, Róth (Molnár B.), Kovács D., Vass, Krebsz (Rédling). Edző: Pető Tamás.

Balatonfüredi FC: Berta – Géringer, Nagy Z. (Pápai), Imre, Csikós, Schillinger, Burucz, Szalai, Bartha (Bene), Szabó B. (Tetézi), Tamás (Markó). Edző: Borgulya István.

Gólszerzők: Major, Burucz (öngól), ill. Szabó B., Nagy Z.

Kiállítva: Csikós (65., Balatonfüredi FC).

Az edzőváltás óta megtáltosodott Balatonfüredet látta vendégül a Practical VLS Veszprém az NB III 14. fordulójában. Egy perces gyászszünettel kezdődött a találkozó, a jelenlévők Belső Lászlóra emlékeztek, aki tagja volt az NB I-be jutott veszprémi labdarúgó-csapatnak, később utánpótlás edzőként tevékenykedett, a napokban pedig áldozatul esett a koronavírus-járványnak.

Az első megmozdulás Vass Szilárd nevéhez fűződött, akinek 16 méterről leadott lövését blokkolták a füredi védők, a szögletből pedig veszélyes balatoni kontrának lehettünk szemtanúi: Szabó B. beadását Bartha fejelte le, Nagy Z.-t buktatták a veszprémi védők, de a játékvezető sípja néma maradt.

A következő percekben mezőnyben folyt a játék, nagyobb helyzetet nem sikerült kialakítani.

Aztán a 20. percben egy kipattantó labdát Géringer 16 méterről a bal sarok mellé lőtt.

A 26. percben megszerezte a vezetést a Balatonfüred: szögletet követően átszállt a labda a hosszú oldalra, a visszaemelt labdára Nagy Z. érkezett a legjobb ütemben és a hosszú alsó sarokba, fejelt, 0-1.

A 31. percben Major verekedte be magát a 16-oson belülre, az éles szögből leadott lövését a füredi kapus hárította, a kipattanót Róth nagy erővel a rövid sarok mellé lőtte, nagy helyzet volt.

Két perc múlva Vass életerős lökete a füredi hálóőr kezében landolt. Egy perc múlva füredi bedobást követően Bartha váratlanul lövésre szánta el magát, Deczki szögletre mentett.

A 44. percben Szabó B.-t ugratták ki, aki ziccerben vezethette a kapusra a labdát, Gulyás az utolsó pillanatban szögletre mentett. Az első játékrészben zömében a vendégek akarata érvényesült.

Szünet után nagy elánnal vetették a meccsbe magukat a csapatok, a 48. percben hatalmas kavarodás alakult ki a tópartiuak kapujánál, amelynek végén Major nagy erejű lövésébe az egyik védő kézzel beleért. A jogosan megítélt tizenegyest Major a kapu bal oldalába lőtte, 1-1.

Az 51. percben egy ellenféltől kapott labdával Szabó B. lépett ki, és a 16-osról magabiztosan bombázott a hazaiak kapujába, 1-2.

Az 52. percben jobboldali beadást követően Majorhoz került a labda, aki 12 méterről próbálkozott, a jobb alsó sarok felé tartó lövését a védők a gólvonalról mentették szögletre.

A 65. percben megfogyatkoztak a fürediek: Csikós megkapta második sárgalapját és mehetett zuhanyozni.

A 83. percben Major gurított vissza Somogyinak, aki állítás után lövésre szánta el magát, de egy védőben a kapu torkában elakadt a labda.

A 92. percben Somogyi bólintott egy beadást az ötös sarkárólk fölé ordító nagy ziccerben. Azonban még nem volt vége, a 95. percben veszprémi felívelés után Burucz megcsúsztatott egy labdát, ami a kimozduló Berta mellett a kapuban kötött ki, öngól és 2-2.

Összességében mindkét félben maradhat hiányérzet a döntetlen után.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!