Nem sok kellett volna a győzelemhez

2020.10.12. 18:37

Vereséggel kezdte a bajnoki évadot a Hoya

Vereséggel kezdte a 2020–21-es bajnoki évadot a férfikosárlabda NB I/B Piros csoportjában a Hoya Pannon Egyetem Veszprém.

B. Virág Rita

Az újjáalakult Hoya közel volt a sikerhez Fotó: Hoya PE Veszprém

Jól kezdett az újjáalakult Veszprém, s bár a 4. percben még 10-13-ra állt a meccs, négy percre rá már 29-16-ra vezetett a vendégcsapat. A negyed végén azonban elrontott néhány támadást a Hoya, és hat pontra felzárkózott a Nagykőrös. A játékrész végén Szabó villant (23-31).

Nagyszerűen indult a második felvonás, kellő agresszivitással védekezett a Hoya, ráadásul attraktívan, ötletesen támadott, Szabó, Birkás és Futó is szép megoldásokat mutatott be, s a 14. perchez érve már közel húsz pont volt a különbség (28-47). Időt kért a Nagykőrös, ami mindkét felet megakasztotta, két percig egyik fél sem tudott betalálni. Aztán újabb kiváló veszprémi megoldásokkal 52-30-ra elhúztak a bakonyiak. Az előny túlságosan megnyugtatta a mieinket, és a félidő végére tizenkét pontra olvadt az előny (41-53).

Amilyen jól indult az első két etap, olyan rosszul rajtolt a harmadik játékrész. Gyors és precíz támadásokkal megkezdte a felzárkózást a Nagykőrös, a vendégoldalon viszont semmi sem sikerült. Hiába kért időt Baksa Szabolcs, a tanítványai továbbra is tétlenül nézték, ahogy a hazaiak átveszik a vezetést alig négy perc alatt (24. perc: 54-53). Aztán egy 7-2-es rohanással ismét meglódult a bakonyiak szekere, azonban ez a jó széria nem sokáig tartott, Dukic kipontozódott, a negyed pedig 67-66-os állással zárult.

Futó is kiállni kényszerült az utolsó negyedben, és láthatóan megakadtak a veszprémiek (35. perc: 78-70). S hiába kezdett nagy hajrába a veszprémi csapat, a rutinos nagykőrösiek jól őrizték előnyüket. A hajrában sikerült egyszer két pontra megközelíteni a riválist (86-84), azonban az utolsó két percben eladott labdák megpecsételték a Veszprém sorsát.

Az újjáalakult Hoya közel volt a sikerhez Fotó: Hoya PE Veszprém

Baksa Szabolcs: Azt a fajta nyomást, amely a lelátóról jött és a játékvezetőktől kaptuk, nekünk még tanulnunk kell. Sikerült nagyobb előnyt kiépítenünk, azonban jött egy nem várt mélypont, és erre mentálisan nem voltunk felkészülve, nem tudtuk, miként tudnánk ebből kimászni. A kipontozódások után a negyedik negyedre gyakorlatilag magas ember nélkül maradtunk, a kulcsjátékosaink közel 35 percet a pályán voltak, amit a Nagykőrös kihasznált. Büszke vagyok a csapatomra, hogy a sok nehézség dacára sikerült egy labdás meccset játszanunk, és versenyben voltunk a győzelemért is.

A Veszprém legközelebb szerdán Baján játszik.

Nagykőrös–Veszprém 91-86 (23-31, 18-22, 26-13, 24-20)

Kiskunfélegyháza, 100 néző. V.: Sallai, Gergely, Földi. Nagykőrösi Sólymok KE: Molnár 15/6, Mester 5/3, Fehér 17, Lakosa 34/3, Jenei 4. Csere: Kakulya, Kónya 2, Jókai 2, Szrapkó, Mácsai 12/6. Edző: Lakosa Zsolt.

Hoya-Pannon Egyetem Veszprém: Szücs 11/9, Madár 14/6, Futó 18, Szabó 15, Dukic 16/12. Csere: Sipos 4, Birkás 8. Edző: Baksa Szabolcs.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában