feledhetetlen pillanatok

2020.12.02. 11:00

Beteljesült az álmuk: az új jégcsarnokban edzenek az Ajkai Óriások

Felhangzott a hangszóróból az Óriások indulója, felgyúltak a fények a pályán, a hokisok egymás után léptek a jégre.

Tisler Anna

Fotó: Györkös József/Napló

Beteljesült egy álom, feledhetetlen pillanatok ezek a csapat és a sportágat kedvelő lakosság életében: a fedett jégcsarnokot hétfőn vették birtokba az Ajkai Óriások. A jég közepén az Óriások logója és Ajka címere látható.

Egyelőre még csak a sportolók tarthatják az új ajkai jégcsarnokban az edzéseiket, a létesítmény látogatókat nem fogad. Az első edzést végignézte Schwartz Béla polgármester és Dorner László alpolgármester is.

– Megvalósult egy álom, amelyet öt évvel ezelőtt kezdtünk tervezni. Nagyon örülök, de ez csak egy eleme annak az útnak, amit végigjárunk. Folytatjuk tovább a fejlődést. Cél, hogy minden gyermek, aki szeretne, megtanulhasson jégkorongozni, a csapat pedig érjen el olyan eredményt, ami méltó ehhez a létesítményhez – nyilatkozta a Naplónak Schwartz Béla.

Becze Zoltán, az Ajkai ­Óriások vezetőedzője kiemelte, nagyon örül, hogy korszerű körülmények között folytathatják a munkát.

Az Óriások első edzése az ország egyik legkorszerűbb jégcsarnokában
Fotó: Györkös József/Napló

A létesítmény alapkövét 2017-ben tették le. Az ország egyik legmodernebb jégcsarnokának elkészültéig a sportolók a Bányász-sportpályán felállított jégsátorban gyakoroltak. Mostantól nyitva áll előttük a csarnok, amely 1,8 milliárd forintból készült el, a megvalósításhoz a gazdasági társaságok által felajánlott társasági adó nagyban hozzájárult. Az egyedi elképzelések alapján épült csarnokot egy miskolci tervező álmodta meg, a tetőszerkezete egyedülálló, azt erdélyi ácsok készítették. A jégcsarnok nemcsak Veszprém megye egyetlen ilyen létesítménye, hanem 100 kilométeres körzeten belül sincs másik.

A sportolókat kilenc öltöző szolgálja, ledes eredményjelzőt építettek be, a nézőtér befogadóképessége 1200 fő, az ülőhelyek száma 500.

Nyáron rendezvénytérként is funkcionálhat a csarnok, az üzemeltetést a város sportlétesítményeit működtető Sportváros Nonprofit Kft. végzi. A jégkorongklub jelenleg négy korosztállyal és 130 sportolóval működik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!