becsülettel készülnek az erőpróbára

2020.12.07. 17:04

Fiatal, rutintalan csapattal utazott el Kazahsztánba a magyar férfi futsal-válogatott

Két veszprémi játékossal a soraiban és egy teljesen felforgatott összeállítással utazott el Kazahsztánba, Európa-bajnoki selejtezőre a magyar férfi futsal-válogatott.

Horváth Gábor

A kép előterében a magyar válogatott egyik veszprémi tagja, Rutai Balázs

Fotó: Penovác Károly/Napló

Nemzeti csapatunk szerdán lép pályára Kazahsztán fővárosában, Nur-Szultánban futsal Európa-bajnoki selejtezőn.

A hazaiak válogatottja rendkívül erős, a mieink helyzetét ráadásul alaposan megnehezíti, hogy koronavírus-fertőzés miatt az elmúlt napokban több, mint tízen estek ki a csapatból. Az együttes hétfőn egy fiatal, tapasztalatlan kerettel utazott el a mérkőzés helyszínére.

A Balaton Bútor FC Veszprém ezúttal két játékossal képviselteti magát a nemzeti együttesben, Sásdi Bálint és Rutai Balázs lesz ott Kazahsztánban.

- Olyan helyzetbe kerültünk, amilyennel még soha nem találkozott senki, és remélem, nem is fog idézte a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) internetes oldala Turzó József szövetségi kapitányt. - Megpróbáljuk kihozni a maximumot a jelenlegi szituációból, becsülettel készülünk az előttünk álló erőpróbára.

A kép előterében a magyar válogatott egyik veszprémi tagja, Rutai Balázs
Fotó: Penovác Károly/Napló

Teljes kerettel is nagyon nehéz lett volna szoros meccset játszani a kazahokkal,

most még sokkal nehezebb lett a dolgunk, hiszen a keretünk tele van fiatal, rutintalan játékosokkal, akik eddig mindössze egy-két összetartáson voltak a válogatott tagjai. Bármi is lesz az eredmény szerdán, abban biztos vagyok, hogy címeres mezben mindannyian tudásuk maximumát adják majd, de azt lehetetlen megmondani, ez mire lehet elég – fogalmazott a szakember.

A magyar válogatott kerete: Mezei Dávid (MVFC Berettyóújfalu), Sásdi Bálint (Veszprém), Faragó Lajos (DEAC), Horváth Benedek (Dunaújváros), Horváth Norbert (MVFC Berettyóújfalu), Horváth Szabolcs (FTC), Rábold Richárd (FTC), Rutai Balázs (Veszprém), Siska Gergő (DEAC), Szeghy Szabolcs (Dunaújváros), Szentes-Bíró Tamás (DEAC), Tóth Attila (DEAC).

A mérkőzés szerdán 14.30-kor kezdődik magyar idő szerint.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában