Egyelőre nincs új játékos

2020.12.23. 11:00

Hosszabbított Lékai Máté, a Telekom csapatkapitánya

Évértékelőt tartott Csík Zoltán, a Telekom Veszprém férfi kézilabda-együttest működtető Veszprém Handball Team Zrt. vezérigazgatója, valamint több szerződéshosszabbításról is beszámolt Nagy László, a klub szakmai igazgatója.

Bényi-Virág Rita

A csapatkapitány, Lékai Máté két évet hosszabbít a klubbal Fotó: Penovác Károly/Napló

Fotó: Fotó: Penovác Károly Veszprém Megyei Napló

Rendhagyó sajtótájékoztatót tartott a Telekom Veszprém férfi kézilabda-együttese. A koronavírus-járvány miatt ezúttal online sajtótájékoztatón nyilatkoztak a klub vezetői.

Csík Zoltán, a csapatot működtető Veszprém Handball Team Zrt. vezérigazgatója főként arról beszélt, hogy a 2020-as év egyáltalán nem olyan volt, mint azt korábban eltervezték.

– A pandémia beárnyékolta azokat a nagyszerű sportteljesítményeket, amelyekről normál esetben beszélnünk kellene. A Zrt. és a tulajdonos komoly erőfeszítéseket tett, hogy ne pusztán túléljük ezt az évet. Összességében a 2020/21-es évad első felét jól abszolváltuk. Megfelelő volt a játék, és a játékosok komoly és koncentrált hozzáállásával is elégedettek lehetünk. A csapat megmutatta, hogy ebben a bonyolult helyzetben is, van a sportnak ereje – összegzett a klubvezető.

Csík Zoltán hozzátette, a szurkolók hiányát rettentően érzi a gárda. Az üres arénában a mérkőzések közben nem tudnak segítséget kérni és a várni.

– A telt házas arénát nem véletlenül szoktam vörös katlanként jellemezni. Emelkedett érzés ötezer ember előtt játszani és nyerni. Az üres aréna viszont nyomasztó, a szurkolók nagyon hiányoznak.

Csík Zoltán kifejtette még, a Covid-tesztek eredményei határozzák meg a mindennapjaikat, egyszerűen nem lehet előre tervezni még egy-két napra sem.

– A Covid-tesztek határozzák majd meg azt is, hogy milyen kerettel tudunk Kölnbe, a Final Fourra utazni és az újabb vizsgálatok eredményei után tudjuk majd a nevezést leadni a Kiel elleni elődöntőre is. Ilyen körülmények között természetesen csak felsőfokú jelzőkkel tudom illetni a szakmai stáb munkáját – hangsúlyozta.

Zárásként megjegyezte, külön köszöni a szurkolók, szponzorok, a tulajdonos és a háttérben dolgozók pozitív és segítő hozzáállását.

– Remélem, amikor túl leszünk ezen az egészen, akkor személyesen is meg tudjuk majd köszönni és természetesen visszavárunk mindenkit a vörös katlanba – húzta alá.

Nagy László, a klub szakmai igazgatója röviden értékelte az eddigi félszezont.

Két mérkőzés kivételével elégedett volt az együttes produkciójával.

– Az egyik mélypontunk a Gyöngyös elleni hazai bajnoki volt. Előtte Davis mester már érezte a bajt, azt mondta, egygólos győzelemnél többet nem vár. Végül ez be is igazolódott. Az Aalborg elleni hazai BL-vereség pedig igen fájó, rosszulesett. Ezeket leszámítva azonban nincs okunk panaszra. Sőt, magabiztosan győztük le a Final Four ellenfelünket, a THW Kielt és nagyarányú sikert értünk el a MOL-Pick Szeged ellen is – mondta.

Rátért aztán a hosszabbításokra is. Rogerio Moraesnek plusz egy éves opciója volt, most ez fix évvé változott és további két évet írt alá, vagyis 2022. júniusáig biztosan itt játszik.

Kétéves hosszabbításban egyeztek meg Lékai Máté csapatkapitánnyal, Blaz Blagotinsekkel, Vladimir Cuparával, Manuel Strlekkel, Andreas Nilssonnal is. Ez alapján a fenti játékosok 2023 nyaráig biztosan a Telekom Veszprém mezét viselik.

A csapatkapitány, Lékai Máté két évet hosszabbít a klubbal Fotó: Penovác Károly/Napló

Opciós szerződésük érvényesítése miatt a klub még tárgyalásban áll Vuko Borozannal, Rasmus Laugéval, és Kent Robin Tönnesennel. További három játékossal pedig még tárgyalnak az egyesület vezetői.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában