otthon szenvedtek vereséget

2020.12.11. 20:56

Szent Benedek RA: nem jött össze szinte semmi

A vártnál gyengébb játékkal kikapott a Szent Benedek Röplabda Akadémia közvetlen riválisától, az MTK-tól a női röplabda-extraliga alapszakaszában.

B. Virág Rita

Ezúttal nem sok babér termett a füredi lányoknak

Fotó: SZBRA/Wolf Attila

Szent Benedek RA–MTK 0-3 (-20, -16, -18)

Balatonfüred. V.: Árpás, Bátkai-Katona. SZBRA: Vukoja 1, Valdez 6, Szerényi 2, White 9, Dimitrics 2, Vacsi 2. Csere: Baksa (liberó), N. Szkorics 1, M. Szkorics 2, Zen 2, Herbin-Baker. Vezetőedző: Milodanovics Andrea.

MTK: Szerencsés-Miklai 12, Papp O. 9, Vezsenyi 16, Császár 9, Kilyénfalvi 6, ­Durst 1. Csere: Szalai (liberó), Lesi 2, Godó 1. Vezetőedző: Leiszt Máté.

Fontos találkozó várt a balatonfüredi röplabdázókra, hiszen egyik közvetlen riválisukkal, az MTK-val mérték össze erejüket. Mindkét gárda egy-egy győzelmet szerzett eddig, ezért a füredieknek különösen fontos lett volna hazai pályán begyűjteni a győzelmet.

Idegesen kezdtek a csapatok, a tét láthatóan rányomta bélyegét a felek játékára (5-5). Az MTK ocsúdott előbb, és ez pontokban is megmutatkozott: 8-5-re, majd 11-8-ra ellépett.

A hazaiak nagyon igyekeztek, 13-14-re sikerült is felzárkózniuk, Milodanovics Andrea 14-16-os állásnál időt kért. Jót tett a megbeszélés a lányoknak, akik zsinórban három pontot gyártva átvették a vezetést (17-16). A felek 19-19-ig fej fej mellett haladtak, majd a vendégek két pontot összehoztak, és innen már nem volt visszaút a balatoniaknak.

A második felvonásban 7-7-ig nem tudta egyik fél sem lerázni a másikat, majd az MTK pillanatai következtek, precíz támadásokkal 12-7-re elhúztak. A Füred teljesen lestop­polt, minden harmadik fővárosi pontra tudott választ adni, így gyorsan véget ért a játszma (11-21, 16-23).

Ezúttal nem sok babér termett a füredi lányoknak Fotó: SZBRA/Wolf Attila

Mindent egy lapra feltéve rohamoztak a harmadik szettben a hazaiak (7-3), azonban egy időkéréssel sikerült kizökkenteni őket (8-7). Ezután a remekül mezőnymunkázó vendégek fordítottak, állandósult négypontos előnyük (10-14, 15-19). A hajrában megint jobban koncentráltak a fővárosiak, és végül ezt a szettet is simán behúzták.

A Szent Benedek ezúttal elmaradt a várt teljesítménytől, de még van idő javítani.

Milodanovics Andrea: Nagyon nehéz bármit is mondani. Alulteljesítettünk, ez egyértelmű. De felállunk és harcolunk tovább.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!