final four

2020.12.29. 19:48

Telekom Veszprém: csalódást keltő negyedik hely

Hiába szerzett Lékai Máté kilenc gólt, nem sok társa akadt, aki valós tudását mutatta volna a PSG ellen a férfi kézilabda Bajnokok Ligája bronzmeccsén. A Telekom Veszprém a csalódást keltő negyedik helyen végzett.

B. Virág Rita

Telekom Veszprém - Vörös Dávid

Fotó: handballveszprem.hu/Vörös Dávid

Telekom Veszprém-PSG 26-31 (11-14)

Köln, zárt kapus. V.: Ivan Pavicsevics, Milos Raznatovics (montenegróiak). Telekom Veszprém: Corrales – MARGUC 4, Jahija 1, LÉKAI 9, Moraes 1, Borozan 3, Mahé 2 (1). Csere: CUPARA (kapus), Blagotinsek, Maqueda 1, Manaszkov 2, Nilsson, Nenadics 3 (1). Edző: Raul Gonzalez.

Paris-Saint Germain: GENTY – REMILI 6, Kristopans 2, Kounkod 2, L. Karabatic 2, Grebille 1, PRANDI 6. Csere: HANSEN 5, Syprzak 3, Morros, Sole 2, Nahi 2. Edző: Raul Gonzalez.

Kiállítások: 12, ill. 6 perc.

Hétméteresek: 2/2, ill. 3/0.

Két csalódott csapat találkozott a kölni négyes döntő bronzmeccsén. A PSG 37-32-re kapott ki, viszonylag simán a Barcelonától, míg a Telekom Veszprém hétgólos hátrányt ledolgozva, már nyeregben érezhette magát, hiszen négy találattal is vezetett, végül döntetlennel ért véget a rendes játékidő. Ezt követően a hosszabbításban a Kiel egyetlen góllal nyert (36-35).

A találkozó után valamennyi veszprémi csalódottan, megtörten nyilatkozott. A magyar bajnok nem titkoltan döntőt akart játszani a Lanxess Arénában.

Ha nehezen is, de összekapta magát a Telekom, mi sem jelezte ezt jobban, mint hogy az 5. percben 2-0-ra vezetett Moraes és Borozan góljaival. A PSG első találatára a 6. percig kellett várni, akkor Remili volt eredményes (3-1).

A meccs első kiállítását Jahija kapta, Hansen használta ki az emberelőnyt. Ötletesen támadott a Veszprém, Lékai szépen osztogatta a labdákat, azonban az akciók befejezésébe többször hiba csúszott. Szerencsére a PSG sem sziporkázott, vagy azt is mondhatnánk, jól védekezett a Telekom, így az első negyedóra végén 6-4-re állt a meccs.

Corrales megbabonázta korábbi játékostársát, Mikkel Hansent, aki a második hetesét vétette el. Nem úgy Syprzak, aki egyre faragta csapata hátrányát (19. perc: 7-6), Prandi pedig egyenlített.

Mahé váltotta Lékait irányító poszton, Manaszkov zsinórban két labdát is eladott, a túloldalon Kounkoud és Hansen 9-7-re alakította az eredményt. Marguc törte meg a hét percen át tartó gólcsendet.

Hiába került emberelőnybe a Veszprém, Syprzak többször is bántóan egyedül maradt. Mahé szerzett szépségdíjas találatot, majd Sole villant (26. perc: 10-12). Borozan brutális bombákkal vétette észre magát, a túloldalon Prandi lőtt hatalmasakat (11-13). A félidő végén már hárommal vezetett a PSG (11-14).

Ugyan a második félidő elején többször feljött két gólra a Veszprém, főleg Manaszkov villogott, de a 40. perchez érve már négy volt a különbség (14-18).

Nenadics is pályára lépett, rögvest góllal mutatkozott be. Jahija cserét kért, Maqueda váltotta.

Lékai mindent beleadott, mint a Kiel ellen is, már az ötödik góljánál tartott, azonban a védelem továbbra sem tudta feltartóztatni a francia rohamokat, főleg Prandit (43. perc: 17-21).

Lékai vette hátára a csapatát, zsinórban hármat vágott. Aztán emberhátrányban Maqueda lódult meg, de szinte azonnal érkezett L. Karabatic válasza.

Cupara váltotta Corralest, amikor elérkeztünk a hajrához Nahi góljával (21-26). Időt kért David Davis, hogy rendezze a sorokat. Cupara rögvest négy védéssel mutatkozott be, Marguc pedig szépített (54. perc: 23-26).

Nem volt még veszve a meccs, ám Nenadics már csípőre tett kézzel várta a szélen a francia támadásokat, és rendre belehibázott a támadásokba is, így gyorsan a padon találta magát.

Blagotinsek kapott két percet, Cupara bravúrt bravúrra halmozott, majd egy gyors lerohanás végén Lékai hozta közelebb csapatát.

Blagotinsek megkapta harmadik két percét, Remili azonnal kihasználta. Egy újabb eladott labda után pedig már 31-25-re vezetett a PSG. Lékai még szerzett egy gólt, ám rajta, Cuparán és Margucon kívül most nem akadt más társa, aki a valós tudását mutatta volna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!