Zsinórban az ötödik siker

2021.02.21. 20:32

A Füred nyerte a kézilabda NB I. rangadóját

A Balatonfüredi KSE nyerte a történelmi találkozót a Veszprémi KKFT ellen a férfi kézilabda NB I-ben. A megyei rangadón a rutinos vendéglátók jobb helyzetkihasználásukkal és Bősz kapus ragyogó teljesítményével érdemelték ki a két pontot.

Bényi-Virág Rita

20210221 Balatonfüred, sportcsarnok. Kézilabda NB I: Balatonfüredi KSE-Veszprémi KKFT Fotó: Balogh Ákos BA Veszprém Megyei NAPLÓ

Fotó: Balogh Ákos/Napló

BKSE–VKKFT

29-23 (15-12)

Balatonfüred, zárt kapus mérkőzés. V.: Altmár, Horváth M.

Balatonfüredi KSE: Bősz – Rodriguez 6, Varga M. 2, Topic 7, Dénes, Szöllősi 5, Bóka 2. Csere: Lovistyek (kapus), Szmetán M., Kőhegyi 1, Ág, Malinovics 5, Szűcs 1, Draskovics. Edző: György László.

Veszprémi KKFT: Borbély – Szmetán P. 3, Tóth A. 1, Fazekas 4, Szeitl L. 3, Éles B. 8 (4), Seregi. Csere: Tóth P., Füleki, Hári 4, Kristóf, Tóth M., Bugyáki, Szakály. Edző: Tombor Csaba.

Kiállítások: 8, ill. 4 perc.

Hétméteresek: 4/0, ill. 8/6.

A két fél az élvonalban először mérte össze erejét. Szeitl kezdte a gólgyártást, amire remek egyéni akcióval Szöllősi válaszolt. Aztán több kisebb hiba után Varga M. szerzett előnyt a csapatának. Potyogtak a gólok, mintha egy teniszmeccsen ültünk volna, aztán Dénes szabálytalansága szakította meg a játékot, amiért ki is állították. Éles – nem úgy mint az egriek ellen – rögvest az első hétméterest gólra váltotta. A túloldalon viszont Szöllősi próbálkozását Borbély hárította, sőt Varga Márton büntetőjét is védte (7. perc: 3-3).

Fotó: Balogh Ákos/Napló

Éles góljával átvette a vezetést a VKKFT, egy szélső befutással egalizált a balatoni csapat (10. perc: 4-4).

Fej, fej mellett haladtak a küzdő felek, egyik csapat sem tudott ellépni, mindkét védelem, mindkét kapus jól tette a dolgát, és olykor kisebb hibák is közbeszóltak. A 20. perchez érve 8-8-ra állt a megyei rangadó.

Éles a harmadik hetesét is értékesítette, ahogy Bóka az első helyzetét vágta be (9-9). Kissé felgyorsultak az események, főleg átlövésekből voltak eredményesek a csapatok. Elég hektikus volt a teljesítmény, egy-egy nagyszerű megoldás után mindig jöttek a hibák.

A napokban Füreden két évet hosszabbító Szöllősi csapata harmadik hétméteresét is kihagyta, pontosabban Borbély védte, viszont Topic ügyesen használta ki a helyzetét és először vezetett két góllal a BKSE (25. perc: 12-10). Bősz nagyszerű napot fogott ki, szépen olvasta a veszprémi próbálkozásokat. Tombor edző időt kért, majd Bóka üres kapus góljával háromra nőtt a hazaiak előnye (13-10).

Fotó: Balogh Ákos/Napló

Éles szépített, miután a hetes vonaláról negyedszer sem hibázott. György László is magához rendelte tanítványait, a rövid tanácskozás hasznos volt, Szöllősi pattintott Borbély kapujába (29. perc: 14-11). Tóth Attila szépített, majd ismét Szöllősi villant, aztán gyorsan ki is állították, a megítélt büntetőt, Bősz védte, így 15-12-vel vonultak pihenőre a csapatok.

Ahogy az első játékrészben, úgy a másodikban is az első találatot Szeitl szerezte. Topic válaszolt, majd Borbély védett egyet, a túloldalon Bősz hatástalanította Fazekas próbálkozását.

Topic ívelt a veszprémi kapuba, először volt négy gól a differencia (35. perc: 17-13), majd Bóka ült le két percre. A hétméterest Hári Bősz lába között küldte a kapuba.

A kiállítást jól használta ki az újonc VKKFT, sikerült felzárkóznia 17-15-re.

Pofás akció végén Malinovics bombázott a vendégek kapujába, Éles viszontválasza a kapufáról vágódott a hálóba (18-16).

Felváltva potyogtak a gólok, 19-17-ig, akkor Rodriguez duplázott, majd Szöllősi célzott pontosan (21-17), a négy gólnál Tombor Csaba időkérésen próbálta rendezni a sorokat.

Topic találatával tovább nőtt a differencia, aztán Rodriguez talált utat Borbély kapujába (23-17), majd Szmetán P. szépített. Bősz zsinórban két ziccert is megfogott, ami tovább fokozta a VKKFT nehéz helyzetét.

20210221 Balatonfüred, sportcsarnok. Kézilabda NB I: Balatonfüredi KSE-Veszprémi KKFT Fotó: Balogh Ákos BA Veszprém Megyei NAPLÓ

Már nem volt megállás, a Füred fokozta a tempót, és az utolsó tíz perchez érve 26-18-ra alakult az állás, a vendégek láthatóan elfáradtak, ezt a kihagyott helyzetek is jelezték.

Fazekas emberhátrányban szépített, sorozatban kettőt vágott (52. perc: 26-20).

Egészpályás letámadásra jöttek ki a vendégek, de mindhiába, a BKSE jól őrizte előnyét, Bősz kapus kiemelkedően védett továbbra is és a támadó szekció is jól sáfárkodott a helyzeteivel (58. perc: 29-21).

A VKKFT becsületből még ment előre, azonban a Balatonfüred győzelmét semmi sem veszélyeztette. A történelmi összecsapást a balatoniak teljesen megérdemelten nyerték meg az újonc ellen.

György László: – Örülünk a két pontnak, nemes és nehéz ellenfelet győztünk le. Küzdelmes öszecsapást vívtunk, amit a fegyelmezett védekezésünknek és a jó kapusteljesítménynek köszönhetően tudtunk megnyerni. Nehéz sorozatban vagyunk, szerdán a Magyar Kupában folytatjuk, majd hétvégén ismét bajnoki következik.

Tombor Csaba: – Emelt fővel távozhatunk Füredről, egy fokkal jobban játszottunk, mint az Eger ellen. Sokszor fiatalos hévvel megyünk neki a falnak, s emiatt olykor sok helyzetet kihagyunk, ezen szeretnénk változtatni. Ma a Füred dominált és megérdemelten nyert. A folytatásban próbálunk javítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!