A remek hajrá döntött

2021.02.02. 07:00

A Veszprém nyerte a rangadót

Szeptember óta először lépett pályára a Balaton-felvidéki Kézilabda Akadémia (BFKA) Veszprém gárdája a férfi kézilabda NB I/B-ben, és rögvest a klubtestvérrel, a Balatonfüreddel kellett összecsapnia.

Bényi-Virág Rita

Fotó: BFKA Veszprém/Wolf Attila

BFKA Veszprém–BFKA Balatonfüred

30-27 (18-16)

Veszprém, zárt kapuk mögött. V.: Sándor, Szabó B.

BFKA Veszprém: Nánási, Palasics – Szűcs, Lukács 8, Nkousa, Pergel 7, Dörnyei 2, Szabó 2, Csányi, Tóth, Sisa 5, Horváth, Dobi 4, Khalil 2. Edző: Velky Péter.

BFKA Balatonfüred: Lakatos, Farkas – Jánosi, Szmetán 11, Mellák, Klucsik 1, Brandt 2, Ág 3, Breuer, Szűcs 3, Kőhegyi 2, Frauenberger, Hutvágner 1, Kretz, Draskovics 3, Határ 1. Edző: Kis Ákos.

Kiállítások: 6, ill. 2 perc.

Hétméteresek: 2/1, ill. 2/2.

Palasics védésével, majd Szűcs találatával indult az akadémiai rangadó. A Füred precízebben, pontosabban játszott és 4-1-re elhúzott (4. perc). A 10. perchez érve viszont már egyenlőt mutatott az eredményjelző, köszönhetően Palasics védéseinek is (6-6).

A balatoniak ekkor még visszaszerezték az irányítást (8-11), azonban Pergel góljaival újra nyílt lett a találkozó (13-13). A félidő hajrájában már a hazaiaknál volt az előny és a szünetre két góllal vezetett a Veszprém.

A veszprémi Szabó Tas (labdával) két gólig jutott a Füred elleni rangadón Fotó: BFKA Veszprém/Wolf Attila

Fordulást követően gyorsan kiegyenlített a tóparti alakulat (20-20), és a 44. percig fej-fej mellett haladtak a csapatok (22-22). Ekkor zsinórban hét gólt jegyeztek a veszprémiek, a Füred három labdát is eladott, és kihagyta a helyzeteit, így az utolsó percekhez érve 29-22-re alakult az állás (53. perc). A fürediek részéről Szemtán próbálta meccsben tartani a csapatát, öt gólt dobott a hátralévő időben, azonban a Veszprém győzelmét semmi sem veszélyeztette, a hazaiak a jó szériával megnyerték a mérkőzést.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában