Rangadó

2021.02.09. 07:00

Az egyik nagy rivális vendégeként játszik a veszprémi futalcsapat

Két mérkőzése maradt hátra a veszprémi futsalcsapatnak az NB I-es bajnokság alapszakaszából. Ma Debrecenben lépnek pályára Tatai Józsefék, akiknek a célja a folytatásban az, hogy megvédjék harmadik helyüket.

Horváth Gábor

Fotó: Balogh Ákos/Napló

Egyik nagy riválisa, a Debreceni EAC otthonában lép ma (18.30) pályára a Balaton Bútor FC a futsal első osztályban.

A bajnoki kiírás jelenleg az alapszakasz hajrájánál tart. A rájátszásban a csapatok felső- és alsóházban folytatják majd a küzdelmeket, méghozzá úgy, hogy alapszakasz-helyezésük alapján pontokat kapnak.

Az már korábban eldőlt, hogy a bakonyiak benne lesznek az első ötben, azaz afelsőházban szerepelhetnek. A Veszprém jelenleg a harmadik, és épp a DEAC az, amellyel szemben meg kell védenie ezt a pozíciót. A két együttes között hat pont a különbség, és mindkét gárdára két meccs vár még. Azaz, ha ma Fehér Zsolt legénysége pontot szerez Debrecenben, már biztosan nem csúszhat lejjebb a tabellán.

A Balaton Bútor FC egyébként a Berettyóújfalu otthonában, a DEAC pedig Kecskeméten zárja majd az alapszakaszt.

Az ősszel a bakonyiak megverték a Debrecent Fotó: Balogh Ákos/Napló

A Veszprém–Debrecen meccs legutóbb, szeptemberben 8-5-ös hazai sikert hozott.

Az NB I. állása: 1. Haladás (16 meccs) 44 pont, 2. Berettyóújfalu (16) 43, 3. Veszprém (16) 34, 4. DEAC (16) 28, 5. Kecskemét (17) 27, 6. FTC (17) 19, 7. Aramis (17) 16, 8. Újpest (17) 13, 9. Dunaferr (17) 10, 10. Nyírgyulaj (17) 5.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!