Új otthonban a vagányok

2021.02.09. 06:59

Csarnokot kaptak a veszprémi hokisok

Voltaképpen egy álom megvalósulását látja az, aki a megyeszékhelyen a Tüzér és a Kistó utca között emelt jégkorongcsarnok épületét szemléli. A beruházás még nincs teljesen kész, de a Veszprémi Jéglovagok már birtokba vehették.

Horváth Gábor

20210127 Veszprém, új jégcsarnok. A gyerek jégkorongózók már használják az új jégcsarnokot. Fotó: Balogh Ákos BA Veszprém Megyei NAPLÓ

Fotó: Balogh Ákos/Napló

– Nyáron lesz tízéves az egyesületünk, és nyolc esztendeje adtuk le pályázatunkat egy jégkorongcsarnok építésére. Az elmúlt időszakban több változata is volt a beruházásnak, érdekesség, hogy az első verzió épp erre a helyszínre szólt, ahol végül megvalósult a dolog – tudtuk meg Máhl Krisztiántól. A veszprémi hokiklub vezetőjével az új létesítményben ültünk le beszélgetni.

Valóban impozáns a veszprémi jégcsarnok, látszik, hogy minden adott a magas színvonalú korcsolya- és hokioktatáshoz.

A pálya mérete megfelelő, a jeget szolgáltató technika pedig a legmodernebbek egyike. Máris otthonos a hely, pedig még csak az első ütem van kész, a következő egy évben számos fejlesztéssel bővül az épület. Megtudtuk, lesz lelátó, többféle kiszolgálóhelyiség, parkoló, illetve közösségi tereket is kialakítanak. Éppúgy, ahogyan nyolc évvel ezelőtt megálmodták. – Most már néhány hete használhatjuk a csarnokot. Nagyon jó érzés, főképp azok után, hogy másfél szezonon keresztül nem rendelkeztünk pályával – utalt arra Máhl Krisztián, hogy a korábbi jégkorongsátrat az uszodaépítés miatt nem tudták felállítani, így nagyon kevés „jégidővel” működtek, jobbára Várpalotán tudtak edzeni az említett időszakban.

– Az egyesület életben tartása volt a cél. A létszámunk nyilván csökkent, jelenleg mintegy 60 gyerekkel foglalkozunk három korcsoportban, az U8-as, az U10-es és az U12-es korosztályokban. Azon dolgozunk, hogy ismét bővüljön a klub. Jövőre lesz U14-es csapatunk és szeretnénk indítani egy női együttest is. Szeretettel várunk mindenkit, aki szeret, vagy szeretne jégkorongozni!

A Veszprémi Jéglovagoknál Máhl Krisztián mellett Palla Roland (kapusedző), Horváth Arnold (U8), Pataki Nándor (U10), valamint Wéhli Márk (U12) foglalkozik a gyerekekkel.

Az egyesület jó pár éve oktatási programmal is rendelkezik, és nagyon büszkék rá, hogy a sátorban 500-600 óvodás és iskolás gyermeket tanítottak meg korcsolyázni évente, térítésmentesen. A fiatalok közül aztán többen elkezdtek jégkorongozni is.

Természetesen a csarnokban is van oktatás, a tervek szerint egyébként augusztus végétől tavaszig, kilenc hónapon át lesz jég a létesítményben. A szünetben műanyag burkolatot kaphat a játéktér, amely többek között görkorcsolyázásra is alkalmas lesz.

A veszprémi jégkorongozók már használják a modern létesítményt, amelynek kialakítása az év végére fejeződhet be Fotó: Balogh Ákos/Napló

Máhl Krisztián testnevelő tanár és atlétikaedző is, azaz összesen három fronton áll helyt. Hozzátesszük, nagyon sikeresen, hiszen leghíresebb tanítványa, Kövér Fanni gerelyhajító a világ legjobbjai között van korosztályában.

– Ha valamit szeret az ember, azt szívesen csinálja, ha pedig látja az eredményét, az óriási pluszdolog. Sosem voltam jégkorongozó, de nagyon sokat adott nekem ez a sportág. Jó látni, hogy a gyerekek szívesen jönnek hozzánk, és fejlődnek abban a klubban, amit mi hoztunk létre. Nálunk igazi csapatmunka van, fontosnak tartjuk, hogy akik itt dolgoznak, azok egy igazi közösséget alkotnak. Plusz: idővel közösség alakul azokból is, akik rendszeresen idejárnak majd korizni – fogalmazott, hozzátéve, aki még nem járt jégkorongeseményen, és kijön hozzájuk, mondjuk, egy U8-as tornára, annak tátva fog maradni a szája.

– Azt gondolom, a jégkorong egy más dimenzió a csapatsportok között. Különleges hangulata van és nagyon sportszerű is, itt senki sem fetreng a földön például. Ha fiúk, ha lányok, a hokisok igazi vagányok.

Kapcsolódó írásaink:

https://www.veol.hu/sport/helyi-sport/veszpremi-jeglovagok-pataki-nandor-jegkorong-4159678/

https://www.veol.hu/sport/helyi-sport/hianypotlo-szakkonyv-keszult-ket-veszpremi-jegkorongedzo-reszvetelevel-4257577/

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!