Kupamérkőzéssel folytatják

2021.02.24. 11:00

Hatodik összecsapását játssza ebben a hónapban a Balatonfüredi KSE

A kézilabda Magyar Kupában lép ma hazai pályára a Balatonfüredi KSE, a negyedik fordulóban Csoknyai István csapata lesz a vendég.

Horváth Gábor

Szöllősi Balázsék vasárnap a Veszprémi KKFT csapatánál bizonyultak jobbnak Fotó: Balogh Ákos/Napló

Fotó: Balogh Ákos

A Balaton-partiak idei hatodik meccsükre készülnek, a nagy sorozat február 6-án rajtolt, és sorrendben a Gyöngyös, a Komló, a Ferencváros, a Dabas és a Veszprémi KKFT ellen kellett helytállniuk a füredieknek. György László legénysége százszázalékos hatékonysággal teljesített, ráadásul mindegyik találkozón magabiztos sikert aratott, egyedül talán a Dabassal szemben dö­cögött a gépezet.

Legutóbb, múlt vasárnap a Veszprémi KKFT volt a BKSE vendége, a két együttes most találkozott egymással először tétmérkőzésen. A szomszédvári derbi 29-23-as végeredményt hozott, György László a bajnokit követően együttese védekezését és a kapusteljesítményt emelte ki mint a siker alapját. Hangsúlyozta: boldog, hogy nyertek, de ezért nagyon meg kellett küzdeniük riválisukkal, amely igazolta jó hírét és nemes ellenfélnek bizonyult.

A balatonfürediek mestere hozzátette, a rendkívül sűrű program miatt nincsenek könnyű helyzetben, de azon dolgoznak, hogy ebben az erőltetett menetben is eredményes legyen a társaság.

Eddig ez kiválóan sikerült, ma pedig a Budakalász ellen nyújthatja tovább győzelmi szériáját a gárda. Persze itt sem lesz könnyű dolga, már csak azért sem, mert a vendégeket az a Csoknyai István irányítja, aki jól ismeri a házigazdát. A korábbi BKSE-szakvezető tavaly szeptemberben szerepelt először (tétmeccsen) új csapatával a régi ellen, a bajnoki mérkőzés 23-23-as döntetlent hozott. A Budakalász kipihentebb lesz, mint a Füred, hiszen legutóbb február 14-én lépett pályára, és ebben az évben csak két találkozót játszott, mindkettőn magabiztosan nyert (a VKKFT és a Dabas ellen).

Szöllősi Balázsék vasárnap a Veszprémi KKFT csapatánál bizonyultak jobbnak
Fotó: Balogh Ákos/Napló

A Balaton-partiakkal kapcsolatos hír, hogy a közel­múltban két alapember is meghosszabbította a szerződését. Az irányító Szöllősi Balázs két-, a beállós Kemény László egyéves új kontraktust kötött, a saját nevelésű játékosok szerző­dése idén nyáron járt volna le.

Jelenleg közülük csak Szöllősi bevethető, Kemény térd­sérüléssel bajlódik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában