A Fradi otthonában

2021.02.13. 07:00

Idegenben folytatja az évet két hazai sikerrel kezdő BKSE

Szép sikerekkel kezdte az évet és a tabellán való felkapaszkodást a Balatonfüredi KSE NB I-es kézilabdacsapata. Az együttes két hazai meccs után ma idegenben, a fővárosban lép pályára.

Horváth Gábor

Bóka Bendegúz és társai ma a tabella harmadik helyezettjénél vendégeskednek

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Az ősszel, a koronavírus-járvány hozta halasztások miatt, mindössze öt bajnokin pályára lépő balatonfürediek remekül csaptak bele az rendkívül sűrű és keménynek ígérkező tavaszi programjukba. A BKSE először is, múlt hét szombaton otthon legyőzte a Gyöngyöst, majd szerdán a Komlót is két vállra fektette, ugyanúgy hazai környezetben. Utóbbi, 31-26-ra végződő összecsapást követően György László szakvezető úgy nyilatkozott, hogy a mérkőzés bizonyos szakasziban jól játszott együttese, amelynek ezúttal remekül működött a beállós játéka.

(A magyar válogatottban az idei világbajnokságon bemutatkozó Topic Petar 11 találatig jutott a komlóiak ellen.)

- Pozitívum, hogy mindkét félidőt meg tudtuk nyerni. Ugyanakkor hiányoltam a gyors lerohanásokat, illetve talán kicsit tompábbak voltunk, mint korábban, most viszont ezt el kell felejtsük, mert máris itt a következő találkozó. Összességében elégedettek lehetünk, hiszen sikerült megszereznünk a két pontot. Egységes a csapat, jó a hangulat, dolgozunk tovább – fogalmazott a Balaton-partiak mestere.

Bóka Bendegúz és társai ma a tabella harmadik helyezettjénél vendégeskednek
Fotó: Pesthy Márton/Napló

A BKSE következő riválisa a Ferencváros lesz, méghozzá idegenben. Az FTC erejét és idei formáját mutatja, hogy a csapat a Telekom Veszprém és a MOL-Pick Szeged mögött harmadik a tabellán. A fővárosi zöld-fehérek előző három mérkőzésükön nem találtak legyőzőre, ugyanakkor váratlan vereségeket is szenvedtek már el ebben a szezonban. Tavaly novemberben egyás után kaptak ki a Veszprémi KKFT-től, a Ceglédtől és az Egertől. Utóbbi ráadásul vendégként tudott nyerni a remek játékoskerettel rendelkező Fradi ellen.

Az összecsapás, amelyet közvetít a televízió, szombaton 16.30-kor kezdődik.

A balatonfürediek a tizedik helyre kapaszkodtak fel a tabellán, és a legtöbb riválisuknál még mindig jóval kevesebb meccsen vannak túl.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában