nb ii

2021.02.06. 07:00

Idén első alkalommal játszik hazai pályán az ajkai csapat

Első idei hazai tétmeccsére készül az FC Ajka, amely vasárnap a Csákvárt fogadja a labdarúgó NB II.-ben. A csapat „dupla tüdejű” középpályását kérdeztük az ütközet előtt.

Horváth Gábor

Csizmadia Zoltán (zöld-fehérben, középen) fontos játékosa az FC Ajkának, amely szeretne feljebb lépni a tabellán Fotó: Penovác Károly/Napló

Fotó: Fotó: Penovác Károly Veszprém Megyei Napló

Szép sikerrel kezdte a korán rajtoló tavaszi szezont az FC Ajka, amely múlt vasárnap Békéscsabán gyűjtötte be a pontokat. A végeredmény 0-3 lett, az első gólt Csizmadia Zoltán szerezte, a rengeteget robotoló, fáradhatatlan középpályás ismét bizonyította, hogy védekezésben és támadásban is a csapat alapembere.

– Már nagyon vártuk a mérkőzést, azt, hogy folytatódjon a bajnokság. A három pontért utaztunk Békéscsabára, ahol az első félidőben tudtunk dominálni, és vezetést szereztünk. A szünet után feljavultak a hazaiak, de vagy kivédekeztük a próbálkozásaikat, vagy Horváth Dani védett. Alaposan felkészültünk ellenfelünkből és boldogok vagyunk, hogy sikerült visszavágnunk az őszi vereségért – válaszolta a Napló érdeklődésére Csizmadia Zoltán.

Csizmadia Zoltán (zöld-fehérben, középen) fontos játékosa az FC Ajkának, amely szeretne feljebb lépni a tabellán
Fotó: Penovác Károly/Napló

A futballista kiemelte: fontos a jó folytatás, hazai pályán mindenképpen szeretnék begyűjteni a három pontot a Csákvár ellen.

A csákváriak jelenleg kieső helyen állnak, utolsó előttiek (19.) a tabellán, ez nagyrészt annak köszönhető, hogy gyatrán kezdték az idényt, nagyon sok problémájuk volt. Később sikerült feljavulniuk, az év végén több szép sikert is arattak. Az idei első fordulóban nem vallottak szégyent a jóval esélyesebb Vasas ellen sem, 0-2-ről felálltak, egyenlítettek, végül egy hajrában kapott góllal maradtak alul 3-2-re. – Láttuk a csákváriak Vasas elleni találkozóját, amelyen kikaptak, azonban ismét bizonyították, hogy „játszós”, jó csapatról van szó. Nem lehet őket leírni, kiemelkedő teljesítményre is képesek. Mi persze elsősorban magunkkal foglalkozunk, szeretnénk visszatérni ahhoz a formához, amelyet a szezon elején mutattunk. Gólerősen és eredményesen akarunk futballozni – fogalmazott Csizmadia Zoltán, aki négy találatával harmadik együttese házi góllövőlistáján.

– A védekezés mellett igyekszem a támadásokat is segíteni, mindegy, hogy középen, vagy szélen játszom, nagyjából ugyanaz a feladatom. Egy-két góllal többet vártam magamtól, de még van idő javítani. Szeretnénk feljebb lépni a tabellán, úgy gondolom, hogy az első nyolc csapat között van a helyünk. Nem könnyű a feladat, mert az NB II.-ben sok a hasonló képességű csapat, és a legtöbb meccs csak apróságokon múlik – jegyezte meg a futballista, akinek az együttese jelenleg 12. a tabellán.

Az FC Ajka–Csákvár zárt kapus bajnoki vasárnap 14 órakor kezdődik.

Az ajkaiak ősszel 5-0-ra nyertek riválisuk vendégeként, a Csákvár akkor tartalékosan állt fel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában