az NB III.-ba adott játékost az Ajka Kristály

2021.02.04. 11:00

Indul a megye I. a hét végén: célok és reményteli tervek

Halasztott mérkőzések pótlásával a hét végén folytatódik a labdarúgó megyei első osztály 2020–2021-es szezonja. Beharangozó sorozatunk első részéből kiderül, ki távozott Tihanyból vagy Úrkútról, milyen tervei vannak az Ajka Kristálynak, hogyan képzeli el a tavaszt a kiesés elől menekülő Gyulafirátót.

Horváth Gábor

A sárga mezes Pét megtartaná hetedik helyét, a Devecser jobban odafigyelne a közvetlen riválisok elleni csatákra

Fotó: Penovác Károly/Napló

Idén korán indul a megye I.-es foci, a február eleji rajt annak köszönhető, hogy tavaly év végén több mérkőzést is elhalasztottak a csapatok.

A résztvevőknek így nem sok idejük volt a felkészülésre, ahogyan nagy változások sem történtek a játékoskeretekben. Igaz, az átigazolási időszak még nem ért véget, február 14-éig van lehetőség erősíteni. Beharangozó sorozatunk első részében nyolc csapat helyzetét és céljait tekintjük át.

Ajka Kristály (1., 30 pont)

Szabó Zoltán edző: Az NB III.-as Veszprémhez távozó Bakó Roland hiányozni fog a támadósorból, a védelmünk viszont erősödni látszik. A csapat továbbra is nagyon egységes és rendben végzi az előírt munkát, a keretünk erős. Izgalmas tavasz vár ránk, hiszen sok jó csapat van idén a mezőnyben. Szeretnénk minél előkelőbb helyen végezni. Az első háromban, de úgy érzem, a csapatunk a bajnoki cím megszerzésére is alkalmas. Nem dőlünk a kardunkba, ha nem sikerül, de természetesen igyekszünk a lehető legjobban szerepelni.

Távozott: Bakó Roland.

Érkezett: Geri Barnabás, Simon László.

Célkitűzés: 1–3. hely.

Tihanyi FC (3., 27)

Lukács István edző: Eddig minden a terv szerint halad a bajnoki szünetben, az összes edzést megtartottuk, és csak egy felkészülési találkozó maradt el. A folytatásban szeretnénk minél előrébb végezni a tabellán, az első hely is reális célkitűzés számunkra.

Távozott: Burgyán Kristóf, Horváth Benjamin.

Érkezett: –.

Célkitűzés: dobogó.

Úrkút SK (4., 27)

Fekete István edző: Amit télen el lehet végezni, azt elvégeztük, a körülményekhez képest megfelelően dolgoztunk, műfüves pályán is tudtunk gyakorolni. Szeretnénk folytatni az ősszel megkezdett jó sorozatot, a célunk az, hogy a dobogón végezzünk. Bízom benne, hogy mindenki tudja tartani a tavaszra kiírt menetrendet, és nem borul fel a program.

Távozott: Kustos Tamás, Németh Áron.

Érkezett: –.

Célkitűzés: 1–3. hely.

A sárga mezes Pét megtartaná hetedik helyét, a Devecser jobban odafigyelne a közvetlen riválisok elleni csatákra
Fotó: Penovác Károly/Napló

TIAC VSE (2., 28)

Dobján Krisztián edző: Nem voltak ideálisak a körülményeink a téli szünetben, nincs műfüves pályánk, a bizonytalan időjárás pedig alaposan megnehezítette a dolgunkat. Nem vagyok elégedett, sok hiányosságunk van, a játékosok hozzáállására viszont nem lehet panaszom. A célunk az, hogy egyben tartsuk a fiatal társaságot, folytassuk az elkezdett munkát és tovább fejlődjünk.

Távozott: –.

Érkezett: Herczeg Adrián, Mészáros Dominik (hosszú sérülés után tért vissza).

Célkitűzés: 3–6. hely.

Devecser SE (9., 13)

Cserna Róbert edző: Az edzéslátogatottsággal elége­dett vagyok – például aki műszakos munkája miatt nem tudott délután tréningezni, az jött délelőtt –, a felkészülési találkozókon látottak pedig bizakodásra adnak okot. A mezőny két részre van szakadva, nagy a különbség az első hat helyezett és a többiek között. Számunkra tavasszal az lesz a legfontosabb, hogy minél több pontot szerezzünk a közvetlen riválisok ellen, és így elkerüljük a mezőny legalsó részét.

Távozott: Venczel Patrik.

Érkezett: Tamási Bence.

Célkitűzés: 7–9. hely.

Péti MTE (7., 18)

Nagy Krisztián edző: Létszámban és minőségben is megvagyunk, az edzések pedig jól mentek, ahogyan a meccsek is. Persze egy bajnoki egészen más. Az ősszel elég rapszodikus volt a teljesítményünk, a célunk most az, hogy stabilizáljuk a csapatot, és közben fiatalokat építsünk be. A bennmaradással már nem lehet gondunk, a reális célkitűzés jelenleg az, hogy megpróbáljuk megtartani a hetedik helyezést.

Távozott: –.

Érkezett: –.

Célkitűzés: 7. hely.

Badacsonytomaj (12., 8)

Kocsi Gergely edző: A koronavírus-járvány sajnos lerövidítette az amúgy sem hosszú felkészülési időszakunkat, a létszám ugyanakkor rendben volt. Egyelőre nem változott a keret, de még lehet érkezőnk. A nyáron kicsit rosszul mértük fel az erőviszonyokat, azt szeretnénk, hogy a folytatásban stabilabban szerepeljen a csapat. Sok pontot szórtunk el feleslegesen, ezen is változtatni akarunk. Nagyon bízunk benne, hogy jól sikerül a rajt, ami fontos lenne céljaink megvalósításában.

Távozott: –.

Érkezett: –.

Célkitűzés: a középmezőny vége.

Gyulafirátót SE (14., 5)

Polonkai Csaba edző: Felkészülésünk valamivel jobban sikerült, mint a nyáron. Az edzőmeccseken voltak biztató jelek. Szinte változatlan kerettel vágunk neki a folytatásnak, a cél a bennmaradás kiharcolása, a középmezőny alsó felének elérése. Remélem, a játékosok is érzik, hogy azzal tudják kompenzálni az őszi teljesítményt, ha 150 százalékos erőbedobással küzdenek a hátralévő mérkőzéseken.

Távozott: –.

Érkezett: Gaál Roland.

Célkitűzés: a bennmaradás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!