sajtótájékoztató

2021.02.04. 15:53

Rangadókkal folytatja az évadot a Veszprém

Lipcséből igazolt magyar junior válogatott jobbátlövőt a Veszprémi KKFT NB I-es kézilabdacsapata, amely bizakodva várja a feszített tempó dacára a tavaszt.

B. Virág Rita

Ezer fokon égnek a találkozókon a Veszprémi KKFT játékosai és szakmai vezetői

Forrás: VKKFT

Fotó: PETER CSEH

Sűrű heteket élt át a Veszprémi KKFT együttese: a tavaszi szezonra való felkészülést már tavaly év végén megkezdte, januártól pedig a megfeszített munka mellett Liga Kupa és Magyar Kupa mérkőzéseken építette tovább a csapatát.

– Az utolsó, decemberi bajnoki után tíz nap pihenőt kaptak a játékosok, de a két ünnep között már újra a pályán voltak. Januárban az edzések mellett igyekeztünk bepótolni a Covid miatt elmaradt Liga Kupa és Magyar Kupa találkozóinkat. Örömmel számolhatok be róla, hogy a Liga Kupában a négy közé jutásért harcolunk a Dabassal, míg a Magyar Kupában a legjobb nyolc együttest a Budai Farkasok legyőzésével érhetjük el – összegzett Tombor Csaba, az egyesület csütörtöki sajtótájékoztatóján.

A vezetőedző kiemelte, az ősszel megsérült játékosok felépültek, s bár fizikálisan még nem érték utol magukat teljesen, de már bevethetőek és harcra készek, ezt bizonyították az öt lejátszott találkozón.

Mint megtudtuk, egyetlen játékossal bővült a keret, a Lipcséből fél évre kölcsönbe érkezik a 2000-es születésű jobbátlövő, junior válogatott kerettag Széles Ákos.

Borbély Ádám kapus tagja volt az egyiptomi világbajnokságon ötödik helyezett magyar válogatottnak, azt mondta, rendkívül összetartó, egységes csapat alakult ki, a szakmai stáb pedig képes volt elhitetni velük, hogy bármire képesek, bárki ellen tudnak nyerni.

Ezer fokon égnek a találkozókon a Veszprémi KKFT játékosai és szakmai vezetői
Fotó: VKKFT

– A Franciaország elleni kiesést sajnáljuk, ám szeretnénk folytatni a megkezdett utat – hangsúlyozta.

Szombaton a VKKFT a Budakalász ellen kezdi meg a tavaszi menetelést. Nehéz időszak vár rá, hiszen két hét alatt öt bajnokit kell megvívnia. A szombati tétmeccsről Borbély Ádám úgy vélekedett, nagy tempót fognak diktálni, renegetg futással, és nem ismernek lehetetlent, ezért győzni utaznak Kalászra.

Kristóf Mátyás, csapatkapitány-helyettes arról beszélt, főleg mentálisan lesz nehéz a sorozatterhelés, de reménykednek, hogy pozitív élménnyel kezdik a szériát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában