Érdekesnek ígérkezik az Úrkút-Pét csata

2021.02.26. 07:00

Szomszédvári derbit rendeznek Almádiban

A 17. forduló következik a labdarúgó megyei első osztály tavaszi programjában, amely továbbra is komoly izgalmakat ígér. A játéknap slágermeccse a Balatonalmádi-Fűzfői AK derbi lesz vasárnap.

Horváth Gábor

A csíkos mezes Gyulafirátót a Magyarpolány ellen készül, a badacsonytomajiak a Devecsert fogadják Fotó: Balogh Ákos/Napló

Fotó: Balogh Ákos

Az első helyen álló Kristály és a második Tihany egyértelmű esélyekkel lép pályára hétvégi fordulóban, a harmadik FAK és a negyedik Almádi összecsapásának kimenetele viszont abszolút megjósolhatatlan.

Lássuk a játéknap párosításait!

Magyarpolány SE (9.)–Gyulafirátót SE (13.): Előző két bajnokiján ugyan alulmaradt a Magyarpolány, mégsem lehet komoly panaszra oka, hiszen sem a Kristály, sem a Pét vendégeként nem volt igazán esélyes. Most viszont az. A Rátót hatalmasat küzdött a múlt héten a Badacsonytomajjal, és sikerült egy pontot szereznie, ám most ez bravúr lenne tőle.

A csíkos mezes Gyulafirátót a Magyarpolány ellen készül, a badacsonytomajiak a Devecsert fogadják
Fotó: Balogh Ákos/Napló

Tihanyi FC (2.)–Herend PSK (14.): Olyan típusú párosításról van szó, amelyre azt szokták mondani, hogy csak a gólarány kérdéses. A tihanyiak másodikok, de a vesztett pontok alapján jelenleg a legjobbak a mezőnyben, és a múlt héten könnyedén, kilenc találatot szerezve intézték el az egyébként jó erőkből álló Tapolcát. Az utolsó előtti Herend abban bízhat, hogy sikerül masszívan védekeznie, és nem kap a mérkőzés elején gólt.

Badacsonytomaji SE (12.)–Devecser SE (8.): A tomajiak nem kezdték jól (egy-egy vereség és döntetlen) az esztendőt, ellentétben a Devecserrel, amely három igen értékes sikert aratott alsóházi riválisok ellen. Ha Cserna Róbert csapata tartja formáját, valószínűleg a Tomaj lesz a következő „áldozata”.

Úrkút SK (5.)–Péti MTE (7.): Az úrkútiak a múlt héten az éllovas Kristály elleni döntetlennel jelezték, hogy hiába a gyenge évkezdet, még most is képesek bárkivel felvenni a harcot. A Péti MTE remek formában van, három siker után áll, és egy pontra megközelítette jelenlegi ellenfelét. A hullámvölgyből kilábalni igyekvő, eltökélt hazaiak és a lendületben lévő, talán vérszemet is kapó vendégek összecsapása izgalmas, kiegyenlített küzdelmet ígér.

Várpalotai BSK (11.)–Ajka Kristály (1.): Hasonlóan a Tihany-Herend meccshez, itt is egyértelműek az esélyek. Annyi a különbség, hogy a Kristálynak idegenben kell helytállnia. A VBSK egy mecscset játszott idén, múlt vasárnap 7-0-ra kikapott Almádiban. Az ajkaiak a Polány elleni siker után ikszeltek az Úrkúttal.

Sümeg VSE (10)–TIAC VSE (6): Volt olyan idő, amikor ezt a párosítást még az NB III.-ban rendezték meg, aztán volt, hogy a megyei II.-ben. Most a megyei I.-ben csapnak össze a szomszédvárak, méghozzá egy háromesélyes meccsen. A Tapolca sima vereséggel kezdte az évet, a Sümeg egy-egy sikerrel, döntetlennel és vereséggel áll idén.

Balatonalmádi SE (4.)–Fűzfői AK (3.): Egy helyezés, egy pont a különbség a felek között, igazi derbiről van szó. A FAK-nál akadozik idén a gépezet, a csapat ugyan aratott egy értékes sikert az Úrkút ellen, a Polánytól kikapott és a Sümeget sem tudta legyőzni. Az Almádi két nyert meccset tudhat maga mögött, s ezeken még gólt sem kapott.

A mérkőzések kezdési időpontjait sportműsorunkban közöljük.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában