foci

2021.02.13. 20:15

Továbbra is remek téli formában a VLS Veszprém

A második félidőben fordított, és aratott kétgólos győzelmet a veszprémi labdarúgó együttes a szintén harmadosztályban szereplő Dunaújváros otthonában a szombati felkészülési mérkőzésen.

Rónai Tamás

Dunaújváros PASE – Practical VLS Veszprém 2-4 (2-1)

Dunaújváros: Pokorni – Barta, Hompót, Varga, Báló, Dorogi, Tóth, Kondor, Novák L., Szepessy, Novák Zs. Cserék: Orczy, Kesztyűs, Héjjas, Áman, Hompót L. Edző: Jakab Elek.

VLS Veszprém: Deczki – Dobsa, Gulyás, Rédling, Krebsz, Somogyi, Vass, Nagy R. (Csorba), Gálfi, Keresztes (Kovács D.), Major. Edző: Pető Tamás.

Gólszerzők: Kondor 15., Szepessy 32., ill. Nagy R. 22., Major 58. és 63., Somogyi 76.

Pető Tamás legénysége szombat délben az NBIII Közép csoportjának 13. helyezettje ellen vette fel a küzdelmet a radari műfüves pályán. A több sérült játékosát is nélkülöző hazai csapat kezdte jobban az összecsapást, és egy jobb oldali beadás után Kondor lőtt Deczki kapujába (1-0). Nem tartott sokáig az újvárosi előny, mert a 22. percben Nagy Richárd egy szépségdíjas emeléssel egalizálta az eredményt (1-1). A 32. percben a hazaiak kihasználták a veszprémi védelem hibáját, és Szepessy fejesével ismét megszerezték a vezetést (2-1). A félidő hátralévő részét is a Dunaújváros uralta, de újabb gólt nem sikerült szerezniük.

A Veszprém vezetőedzője a szünetben komoly fejmosást tartott játékosainak, ennek köszönhetően a második játékrészre egy teljesen más felfogású VLS érkezett ki az öltözőből. Az egyre erősödő mezőfölény hamar góllá érett, az 58. percben Major révén egyenlítettek a bakonyiak (2-2). Öt minutummal később egy hazai védelmi hibát kihasználva Keresztes passzát Major értékesítette, így a félidő derekán már a veszprémieknél volt az előny (2-3). A 76. percben az egész találkozón remekül játszó Somogyi tette fel teljesítményére a koronát, és egy remek lövéssel kétgólosra növelte a különbséget (2-4). A lefújásig már nem változott az eredmény, így a Practical VLS Veszprém hatodik téli felkészülési mérkőzését is győzelemmel zárta.

Pető Tamás együttese a tervek szerint a MOL Fehérvár II. csapata ellen vívja utolsó edzőmérkőzését február 20-án, szombaton. Az NBIII-as szezon rajtjára február utolsó napján kerül sor, amikor a VLS Veszprém a Bicskei TC vendége lesz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában