labdarúgó nb II

2021.03.07. 16:44

FC Ajka: Zsolnai-dupla és újabb siker

Folytatta remek sorozatát az FC Ajka a labdarúgó NB II-ben. Kis Károly legénysége vasárnap legjobb góllövője nélkül fektette két vállra idegenben a Siófokot.

Horváth Gábor

Zsolnai Richárd kétszer is eredményes volt a Siófok otthonában

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Siófok–FC Ajka 1-3 (0-1)

Siófok, kapuk mögött. V.: Görög. BFC Siófok: Szmola – Tömösvári (Horváth M., 55.), Jagodics B., Izing, Deutsch B. – Kecskés T. (Varjas, 59.), Szakály A. – Gaál B. (Horváth P., a szünetben), Cipf, Balogh B. (Hajnal G., a szünetben) – Elek B. Edző: Waltner Róbert.

FC Ajka: Horváth D. – Kovács N., Heffler T., Tar, Csemer – Kenderes (Stoiacovici, 76.), Szekér (Rétyi, 76.) – Csizmadia, Zsolnai (Berzsenyi, 91.), Tóth G. (Tóth B., 64.) – Soltész (Görgényi, 76.). Edző: Kis Károly.

Kiváló formában várta az FC Ajka a mérkőzést: a Veszprém megyeiek idei öt bajnokijukból négyet megnyertek, egyszer pedig döntetlent játszottak. A csapat legutóbb az akkor éllovas Debreceni VSC-nél bizonyult jobbnak, korábban kiütötte a Budaörsöt, két vállra fetette a Haladást, és győzött Békéscsabán is. A siófokiak nem büszkélkedhettek ilyen sorozattal, sőt, a Balaton-parti alakulat négy vesztes meccset tudhatott maga mögött. A vendégek nem számíthattak legeredményesebb játékosukra, Nagy Krisztián öt sárga lap után kapott eltiltását töltötte.

Zsolnai Richárd kétszer is eredményes volt a Siófok otthonában Fotó: Pesthy Márton/Napló

A góllövéssel azonban nem akadt gond, már a 9. percben előnybe került az Ajka. Egy szabadrúgást követően Zsolnai Richárd használta ki a védők tétovázását, és közelről a jobb alsóba lőtt, 0-1.

A folytatás inkább mezőnyjátékot hozott, nem forogtak veszélyben a kapuk.

A 66. percben aztán büntetőből egyenlített a Siófok, Tar kezezése után Elek Bence volt az ítéletvégrehajtó, 1-1.

Volt válasza az Ajkának, a 79. percben Tóth Barna fejelt a hálóba, 1-2.

A 88. percben pedig eldőlt a meccs. Tizenegyeshez jutottak a vendégek, a sértett Zsolnai Richárd értékesítette a büntetőt, 1-3.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában