foci

2021.04.14. 07:00

Almádi és Veszprém után Győrbe igazolt, hogy küzdjön az álmaiért a fiatal focista

– Körülbelül 4-5 évesen, Balatonalmádiban ismerkedtem meg a labdarúgással – mondta a Naplónak a 13 éves Beődi Bence, aki jelenleg az ETO FC Győr játékosa.

Lejegyezte: Juhász-Léhi Hunor

Beődi Bence Balatonalmádiban kezdett focizni Fotó: archív

– 2012 és 2017 között játszottam ott, majd a Veszprémhez kerültem. Közel két évet húztam le veszprémi színekben a tavaly nyári Győrbe való igazolásom előtt – fogalmazott Beődi Bence.

Arról, hogy mennyiben volt más a munka Veszprémben, mint a Balaton-parti egyesületben, a fiatal játékos elmondta, hogy az edzések minősége és az edzők mentalitása volt más. Teljesen más gyakorlatokat csináltak a tréningeken, az edzés felépítése is máshogy nézett ki, mindig változatos volt. Szerinte a klubváltás elengedhetetlen volt, a fejlődése érdekében váltania kellett, hogy a kellő edzésszámot és képzést megkapja.

Bence egyébként a mai napig a pálya közepén játszik irányító, karmester szerepkörben.

– Balatonalmádiban védekező középpályás vagy belső védő voltam szinte mindig – magyarázta.

– Veszprémbe kerülésem után Varga Tamás edzőmnek köszönhetem ezt. Ő felfigyelt azokra a képességeimre, melyek a támadó középpályás posztra kellenek. Neki köszönhetem szintén azt a fejlődést, amin abban az időszakban keresztülmentem, ő hozta ki belőlem az akkori maximumot.

A játékost 2020 nyarán igazolta le az ETO, mint kiderült, volt több megkeresés is.

– A Győr ajánlata felkeltette az érdeklődésünket, és egyre szimpatikusabbá vált a csapat, az ottani légkör – mondta Bence. – A szüleim mindenben támogattak, nekik is tetszett az akadémia és a klub felfogása. Nem volt egyszerű döntés, hogy 13 évesen egyedül odaköltözzek a kollégiumba, új városba, új embereket ismerjek meg és új csapatba kerüljek, de ők végig mögöttem álltak és állnak a mai napig.

Beődi Bence Balatonalmádiban kezdett focizni
Fotó: archív

Garai Zéténnyel – akivel már Veszprémben is csapattársak voltak – együtt került végül a Győrhöz, ami nagyon fontos szempont volt számára, mert sokkal könnyebben ment így a beilleszkedése.

– Persze az elején egy kicsit meg voltam ijedve, voltak nehezebb napjaim, de rövid idő után beleszoktunk az ottani életbe – árulta el Bence.

– A játék is egyre jobban ment, miután összeszoktam a csapattársakkal. Mondhatom, hogy teljes mértékben bejött a klubváltás.

Első győri félévét értékelve elhangzott, hogy új edzővel kezdték el a szezont, és egy nagyon kemény meccsen, a Honvéd ellen játszottak az első fordulóban.

– Nem volt még összeszokva a csapat, és nem sokkal a szezon rajtja után újabb edzőváltás következett – emlékezett Bence.

– Jót tett az együttesnek, kezdtünk egyre jobban össze- szokni, kialakult a csapategység és zsinórban nyerni kezdtük a meccseket, mindenki megtalálta a formáját. A gólpasszokat tekintve elértem, amit kitűztem magam elé, gólok- ban sem állok rosszul, de remélem, a folytatásban jön majd több. A legnagyobb cél pedig a korosztályos válogatottba való bekerülés, amihez nagyon sok munka kell még, de ezért dolgozom nap mint nap.

Bence álma egyértelmű: szeretne minél hamarabb bemutatkozni az NB I.-ben, majd valamilyen topbajnokságban játszani.

– Hosszú az út odáig, de nagyon céltudatos vagyok és küzdeni fogok az álmaimért – jelentette ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában