az olimpiára készül a vitorlázó

2021.04.22. 20:00

Érdi Mária a legjobbak között folytatja

Az Arany-csoportban, azaz a legjobbak között folytathatja a versenyzést Érdi Mária a portugáliai Vilamourában zajló versenyen, amely az utolsó európai olimpiai kvalifikációs viadal a vitorlázóknál.

Horváth Gábor

Érdi Mária jól szerepel Portugáliában Fotó: Érdi Mária Facebook

A megmérettetésen rangos mezőny indult. Érdi Mária már a kvalifikációs időszak elején megszerezte a tokiói kvótát, így neki emiatt már nem kell izgulnia.

„Gyakorlatilag mindenki itt van laser női radial hajóosztályban. Felemelő érzés ismét a világ legjobbjaival versenyezni. Mindössze az olimpiai bajnok holland Marit Bouwmeester nincs itt.” – kezdte beszámolóját a magyar klasszis, aki a folytatással kapcsolatban elmondta: „Az első két nap selejtezőfutamai után új verseny kezdődik. Az Arany-csoportban folytathatom a versenyzést. Bízom benne, hogy a szél egy kicsit kegyesebb lesz. Gyenge, de ugyanakkor hektikus széllel kell megbirkóznunk” – fogalmazott a korábban a Balatonfüredi Yacht Club és a Tihanyi Hajós Egylet színeiben is versenyző Érdi Mária.

Érdi Mária jól szerepel Portugáliában
Fotó: Érdi Mária Facebook

Az U21-es világbajnok és ifjúsági Európa-bajnok vitorlázó a lehető legelső alkalommal (az aarhusi kvalifikációs világbajnokságon, laser radial osztályban), 2018 augusztusában szerzett kvótát a tokiói olimpiára.

Érdi Mária 2016-ban is ott volt az ötkarikás játékokon, ráadásul nagyon jól szerepelt Rio de Janeiróban, ahol sikerült futamot nyernie, és összesítésben végül a 14. helyen zárt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!