kihozták magukból a maximumot

2021.05.30. 21:21

Bronzérmes lett a VLS Veszprém!

Feltette a koronát egész éves teljesítményére a megyeszékhely harmadosztályú labdarúgó-együttese, és a Mosonmagyaróvár ellen aratott kétgólos győzelmével megőrizte a dobogó harmadik fokát.

Rónai Tamás

A bakonyiak egy kemény bajnokság végén ünnepelhettek harmadik helyet

Fotó: Penovác Károly/Napló

Veszprém–Mosonmagyaróvár 2-0 (1-0)

Veszprém, 300 néző. V.: Takács. Practical VLS Veszprém: Deczki – Dobsa, Gulyás, Kovács D., Somogyi, Rédling, Nagy R. (Burdi), Vass, Rápó (Csorba), Gálfi (Keresztes), Major (Bakó). Edző: Pető Tamás. Credobus Mosonmagyaróvár: Heinrich – Bohner, Czingráber, Bakos (Gáncs), Horváth K., Illés, Takács M., Szalka, Nagy K., Szabó Zs., D’Urso. Edző: Varga László.

Az időjárás nem fogadta kegyeibe a csapatokat, de a szakadó eső a kezdő sípszóra elállt. A veszprémiek a legerősebb összeállításukban vehették fel a küzdelmet ezen a fontos találkozón, a már korábban a második helyet bebiztosító Mosonmagyaróváriak ellen. A 4. percben az első támadásból megszerezhette volna a vezetést a VLS, de a Kovács Dániel beadására remek ütemben érkező Gálfi a felső lécet találta telibe. A nagy helyzetet követően mezőnyjáték folyt a pályán, mindkét csapat támadólag lépett fel, de nagyobb lehetőség egyik kapu előtt sem adódott.

A 28. percben Rédling beadásánál a középen érkező Major még lemaradt, de Kovács Dánielhez került a labda, aki egy csel után 14 méterről elemi erővel kilőtte a rövid sarkot, 1-0.

A 37. percben Nagy Richárd végezhetett el szabadrúgást, a hosszú saroknál berobbanó Gálfi becsúszva csak a kapu fölé tudta irányítani a labdát.

A második játékrészt a tartalékosan felálló vendégek kezdték jobban, átvették a játék irányítását, de egy-két veszélyes szögleten kívül nem veszélyeztették Deczki kapuját. A 64. percben egy előre ívelést Major szelidített meg az ötös sarkánál, majd két csel után lőhetett, de Heinrich bravúrral hárított, majd Keresztes próbálkozhatott, de a gólba tartó labdát a védők az utolsó pillanatban blokkolták.

A félidő derekán ismét Major cselezgetett a büntetőterületen belül, majd Kovácshoz passzolt, és mintaszerű beadását a csereként beállt Csorba fejelte a kapu jobb oldalába, 69. perc: 2-0.

A bakonyiak egy kemény bajnokság végén ünnepelhettek harmadik helyet Fotó: Penovác Károly/Napló

A második találat után a bakonyiak felszabadultan, magabiztosan játszottak. A lefújásig még két veszprémi helyzetet jegyezhettünk fel, de előbb Major csúsztatott centikkel kapu mellé, majd a Nagy Richárd szögletére berobbanó Csorba lőtt kevéssel a bal kapufa mellé.

A hármas sípszót követően a veszprémi játékosok és stábtagok önfeledt ünneplésbe kezdtek, teljesen megérdemelten, hiszen amellett, hogy megszerezték az NB III Nyugati csoportjában a bronzérmet, 19 hazai mérkőzésükön nem találtak legyőzőre, ezzel 2019 novembere óta őrzik hazai bajnoki veretlenségüket.

Pető Tamás: – Teljes mértékben megérdemeltük a mai győzelmet. Egy nagyon jól felkészített, motivált csapattal találtuk magunkat szembe, de ettől függetlenül mi jobban játszottunk, több helyzetet alakítottunk ki. Maximális dicséretem minden játékosnak, megérdemelten szereztük meg a harmadik helyet. Borzasztóan nehéz volt az egész szezon, nemcsak a labdarúgás, hanem maga a civil élet terén is. A csapat kihozta magából a maximumot, nagyon sokat tettek érte a játékosaim, hogy a végén megőrizzük a dobogós pozíciónkat, nagyon boldogok vagyunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában