futsal nb I

2021.05.03. 20:24

A Haladás elvitte a pontokat a Március 15. úti csarnokból

Nagy csatában kapott ki a Veszprém a futsal NB I felsőház rájátszásában hétfőn. A listavezető Haladás VSE izgalmas mérkőzésen gyűjtötte be a pontokat a Március 15. úti sportcsarnokban.

Horváth Gábor

20210503 Veszprém bajnoki futsalmérkőzés Veszprém (kék) - Haladás VSE (zöld) Fotó Penovác Károly PK Veszprém Megyei Napló

Fotó: Penovác Károly/Napló

Veszprém–Haladás 2-3 (0-2)

Veszprém, Március 15. úti sportcsarnok, 150 néző. Vezette: Zimonyi, Czene-Joó, Muhari. Balaton Bútor FC Veszprém: Spandler – Tatai, Pál, Boromisza, Rutai. Csere: Klcsó, Fridrich, Komáromi, Montero, Bognár, Ábrahám, Bencsik Á., Fellembek, Bencsik R. Edző: Fehér Zsolt

Haladás VSE: Gyimesi – Horváth P., Simics, Sipos, Vas. Csere: Alasztics, Homlok, Kovács M., Nagy K., Hajmási, Vatamaniuc-Bartha, Gerencsér, Szaksics, Diniz. Edző: Juan Ramon Calvo Rodriguez.

Némileg tartalékosan érkezett az éllovas Haladás Veszprémbe, a szombathelyieknél Dróth, Dávid és a brazil Darrieer is sérülés miatt hiányzott, Vidák pedig eltiltott volt.

A hazaiak előtt tehát remek alkalom adódott arra, hogy a debreceni vereséget követően javítsanak.

Jól is kezdett a Balaton Bútor FC, de a vendégek fokozatosan átvették az irányítást. Diniz, majd Gerencsér is a kapufát találta el, közel volt hozzá a vasi csapat, hogy megszerezze a vezetést.

A 13. percben sikerült is betalálnia a Haladásnak. Klcsó jött ki a kapujából egy 5 a 4 elleni figurára, de a Veszprém elveszítette a labdát, amelyet Nagy Kevin saját térfeléről a hálóba juttatott, 0-1.

Nem ment a házigazdának a játék, a Haladás nyugodtabban és pontosabban futsalozott. A végén Gyimesinek is akadt védenivalója, de gólt megint csak a vendégek szereztek.

A 20. percben Nagy Kevin lövése talált utat a bakonyiak kapujába, Spandler talán háríthatta volna a próbálkozást, 0-2.

A folytatásban érthetően nagyobb elánnal futott ki a pályára a Veszprém, amely igyekezett minél több problémát okozni a vasi védelemnek. Ez sikerült is, közel kerültek a szépítéshez a bakonyiak, ugyanakkor a Haladásnak is akadtak lehetőségei.

Diniznek és Pálnak sem sikerült a kapuba juttatni a játékszert, Montero viszont megtörte az átkot. A spanyol légiós a 27. percben szépen lőtt a jobb alsóba, ezzel szépítettek a hazaiak, 1-2.

Letámadott a Veszprém, amely továbbra sem játszott topformában, viszont nagyon küzdött és akart.

Küzdött persze a Haladás is, a szombathelyiek mindenképpen szerették volna begyűjteni a pontokat.

Szűk tíz perccel a vége előtt kezdtek sűrűsödni az események az egyébként sem unalmas összecsapáson.

Gerencsér az üres kapuval állt szemben, de a kapufát találta el. Boromisza próbálkozása alig kerülte el a célterületet, a másik oldalon Vas is közel járt ahhoz, hogy betaláljon volt csapata ellen.

Az együttesek közben szorgosan gyűjtögették a szabálytalanságokat. Montero a 34. percben odarúgott ellenfelének, ez pedig már a hatodik hazai fault volt, amiért járt a 10 méteres büntető a szombathelyieknek.

Vas futott neki a labdának, Spandler viszont szépen zárta a szöget és védeni tudott. Nagy esélyt szalasztott el a Haladás, új erőre kapott a Balaton Bútor FC.

A 35. percben jól támadott le a házigazda, és Rutai kiegyenlített, 2-2.

Három és fél perc volt hátra, amikor a vendégek 5 a 4 elleni játékra váltottak, és türelmesen járatták a labdát a veszprémi kapu előtt.

A 38. percben Diniz cselezett villámgyorsan, majd a Hajmásitól visszakapott labdát a kapuba lőtte, 2-3.

Ismét vezetéshez jutott a Haladás, amely a folytatásban rutinosan játszott és fegyelmezetten védekezett. A véghajrában a Veszprém játszott 5 a 4 ellen, de újabb helyzete a vasiaknak adódott, Diniz az üres kaput célozta meg, rosszul.

Nagy csatában nyert a Haladás, amely tartalékosan is jó teljesítményt tudott nyújtani. A veszprémiek harcosak voltak, de pontatlanul, sok hibával, néha elképzelés nélkül játszottak. A végén ugyanakkor megvolt az esély arra, hogy pontot szerez a házigazda, de Diniz megmozdulása eldöntötte a meccs sorsát.

A forduló másik felsőházi mérkőzésén: DEAC–Berettyóújfalu 3-4.

Az állás: 1. Haladás VSE (7 meccs) 24 pont, 2. Berettyóújfalu (6) 20, 3. DEAC (7) 7, 4. Veszprém (6) 6, 5. Kecskemét (6) 2.

Következik: Berettyóújfalu–Veszprém, Kecskemét–DEAC.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában