megye I.

2021.05.06. 08:30

Potyogtak az ajkai és az úrkúti gólok

Magabiztos hazai sikerek születtek a labdarúgó megye I hétközi, pótolt mérkőzésein.

Horváth Gábor

Szabó Zoltán (jobbra) nagyszerűen futballozott a pétiek ellen Fotó: Penovác Károly

Fotó: Penovác Károly

Ajka Kristály–Péti MTE

10-0 (4-0)

Ajka. Jv.: Magyar Á. Ajka Kristály SE: Dróth – Simon, Szabó Z., Szedlacsek (Gergócs), Magyar, Král, Kungl, Szarka (Szabados), Ambrus, Lajtos, Böröczky. Edző: Szabó Zoltán, Jeney Gyula.

Péti MTE: Varga Zs. (Tálos G.) – Gyurcsek, Pálfi, Müller, Tálos D. (Széplaki), Kun, Marton, Szőke, Simon, Wéber, Morina. Edző: Nagy Krisztián.

Gólszerzők: Szabó Z. (3), Böröczky (2), Simon (2), Szarka (2), Ambrus.

Nyomban a hazaiak vették át az irányítást, két kihagyott helyzet után Szabó jól helyezett lövése akadt meg a hálóban. Ezt követően Ambrus helyezett ügyesen a kapuba majd Szarka növelte az előnyt. A gyorsan kialakult három gólos vezetés után kissé lanyhult az iram, de így is több lehetőséget hibáztak el a hazai támadók. A félidő vége felé aztán Szarka újra betalált.

A második játékrészben az ajkaiak több cserét is végrehajtottak, aminek következtében még veszélyesebb támadójáték alakult ki, a pályafutása legjobb napjaira emlékeztető Szabó Zoltán vezetésével. Szabó mesterhármast ért el a találkozón, de Böröczky is kivette maga részét a gólokból Simonnal együtt mindketten kétszer mattolták a vendégek kapusát.

Jók: Szabó a mezőny legjobbja, Böröczky, Kungl, Magyar, Král, ill. Pálfi.

Tudósított: Havasfalvi Lajos.

Úrkút SK–TIAC VSE

5-0 (2-0)

Úrkút. Jv.: Bódi A. Úrkút SK: Kádár – Lang (Haman), Uj, Kakas (Márton), Domján, Buchwald, Kalapács, Tróbert (Farkas R.), Udvardi, Reizinger (Keller), Bencze. Edző: Garai Péter.

TIAC VSE: Schmidhoffer – Szabó D. (Herczeg), Bardon, Szabó L., Pölczmann, Ladányi (Tóth M.), Sági, Mészáros, Kiss J., Lukács, Falati (Illés). Edző: Dobján Krisztián.

Gólszerzők: Farkas R., Márton, Reizinger, Kakas, Bencze.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!