VLS Veszprém

2021.07.28. 14:44

Magabiztosan várják a rajtot

A Practical VLS Veszprém labdarúgó-együttese az öthetes nyári tréningezést követően vasárnap a Komáromot fogadja az NB III Nyugati csoportjának 1. fordulójában.

Rónai Tamás

20210721 Veszprém Stadion Felkészülési meccs, foci: VLS Veszprém-MTK II Fotó: Pesthy Márton PM Veszprém Megyei Napló

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A bakonyi gárda az előző idényben a bajnokság legfiatalabb keretével, hatalmas bravúrt elérve, harmadik helyen végzett a harmadosztályban. Pető Tamás csapata június 28-án kezdte meg az alapozást, ennek tapasztalatairól kérdeztük a VLS mesterét.

- A legfontosabb dolognak azt tekintettük idén nyáron, hogy a tavalyi szezon után a játékosokat megfelelő fizikai állapotba hozzuk. A taktikai rész most másodlagos volt, mert a csapat magját sikerült egyben tartani, de természetesen az új játékosok érkezésével ezen is finomítani kellett. Kemény tréningeket végeztünk, remélhetőleg a munka a bajnoki mérkőzéseken megmutatkozik majd – fejezte ki reményét Pető Tamás.

A VLS Veszprém keretéből Deczki Máté kapus és Pavlitzky Balázs távozott, mellettük Rápó Csanád felhagyott az aktív játékkal. A már korábban bejelentett érkezők (Baldauf Konrád, Takács Martin, Papp Adrián, Varga Márk, Kotroczó Péter és Bonnyai Márk) mellett egy nagy visszatérőt is találhatunk a csapatban, az első osztályt is megjárt Zachán Péter ismét veszprémi színekben folytatja pályafutását.

Fotó: Pesthy Márton/Napló

- Az új labdarúgóink többsége még nagyon fiatal, elsősorban ők a jövő emberei, de fontos szerepük lehet a hosszú szezon során, hiszen idén is több alkalommal pályára lépünk hétköznap – mondta a VLS vezetőedzője.

Pető Tamás hangsúlyozta, idei céljuk az első öt hely valamelyikén zárni a bajnokságot, szeretnék megismételni a tavalyi jó szereplést, bár abból a szempontból biztosan nehezebb lesz, hogy az ellenfelek már jobban felkészülnek a bakonyi együttesből.

Vasárnap 17.30 órai kezdettel a Komárom gárdája látogat Veszprémbe.

- A vendégek minden évben stabil csapat benyomását keltik. Az első öt találkozó különösen fontos, jó eredményekkel megalapozhatjuk a szereplésünket. Az együttesből mindenki egészségesen várja a rajtot, célunk a három pont megszerzése – zárta gondolatait Pető Tamás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!