tájfutás

2021.08.17. 14:05

Két veszprémi érem is született

Hazánk adott otthont idén a Szenior Tájfutó Világbajnokságnak, amelynek futamait embert próbáló melegben rendezték meg. A megmérettetésen 38 ország közel 1500 sportolója vett részt, s természetesen a veszprémiek sem hiányoztak.

Horváth Gábor

Molnár Zoltán kétszer is dobogóra állhatott a színvonalas eseményen

Forrás: a szervezők

A küzdelmeket több távon és helyszínen tartották. A jellemzően városi sprintszámnak tekinthető rövid táv selejtezőjére és döntőjére Székesfehérváron került sor, ahol a zegzugos utcákon, eldugott udvarokon, árkádok alatt haladó pályák különös koncentrációt, ugyanakkor nagy sebességet kívántak meg a versenyzőktől.

Több szép hazai eredmény született, amire azonban veszprémiként különösen büszkék lehetünk, hogy a Veszprémi Honvéd Sportegyesület versenyzője, egyben az utánpótlás korú sportolók edzője, Molnár Zoltán F45 kategóriában második helyezést ért el, így a sprint távú férfi kategóriák egyetlen magyar dobogósa lett.

Molnár Zoltán kétszer is dobogóra állhatott a színvonalas eseményen Fotó: a szervezők

A Velencei-hegység Csala és Pákozd közötti területén, egy tájfutó szempontból régóta nem használt részen rendezték meg a középtáv döntőjét.

A pálya nagy része nyílt terepen, bozótfoltok és bokrok között vezetett, ha be is futott egy-egy erdős részre, a sűrűn felnőtt, szúrós aljnövényzet nem engedett könnyű haladást és tájékozódást.

A kihívást tovább fokozta a hőség. Molnár Zoltán itt is kitett magáért, és a top eredménynek számító hatodik helyezést érte el.

A világbajnoki futamok a hosszú távú döntővel zárultak. A Gém-hegyen rendezett eseményen továbbra sem kegyelmezett az időjárás, ennek ellenére Molnár Zoltánnak sikerült a bravúr, és ismét ezüstérmet szerzett az F45-ös kategóriában.

A majdnem egy héten át tartó, változatos kihívásokban gazdag versenysorozatot a remekül szereplő magyar csapat összesen négy arany-, hét ezüst- és három bronzéremmel zárta.

Fotó: a szervezők

A Veszprémi Honvéd Sportegyesület top 20-as eredményei, sprint, F45: 2. Molnár Zoltán, 16. Gaschler Gábor. F70: 11. Bikki Sándor. N50: 17. Németh Zsoltné.

Középtáv, F45: 6. Molnár Zoltán.

N50: 20. Németh Zsoltné. N55: 15. Kaszásné Boa Ágnes.

Hosszú táv, F45: 2. Molnár Zoltán. F70: 12. Bikki Sándor.

N50: 12. Németh Zsoltné. N55: 9. Kaszásné Boa Ágnes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!