Nincs idejük a pihenésre

2021.09.18. 08:00

A Telekom Veszprém ma újra pályára lép, az FTC lesz az ellenfele

A szenzációs Bajnokok Ligája-győzelmet követően szombaton a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapata a Ferencvároshoz utazik a K&H Liga második fordulójában.

Rónai Tamás

Omar Jahija fantasztikus formában kézilabdázott a csütörtöki Bajnokok Ligája-találkozón

Fotó: Penovác Károly/Napló

A csütörtöki, Paris Saint-Germain elleni összecsapáson az első félidő 20. percéig fej fej mellett haladtak a csapatok. Ezt követően azonban a veszprémiek támadójátékába több hiba is csúszott, így a vendégek a szünetre négygólos előnybe kerültek (13-17).

A második játékrész derekáig a franciák őrizték ezt a különbséget, de a következő percekben a Telekom fokozatosan dolgozta le a hátrányát, és az 51. percben átvette a vezetést (27-26).

Két perccel az összecsapás vége előtt a bombaformában kézilabdázó Jahija tizedik góljával eldöntötte a találkozót, a lefújásra így már csak az önfeledt hazai ünneplés maradt (34-31).

Az egyiptomi jobbátlövő a mérkőzést követő sajtótájékoztatón elmondta, magas színvonalú, nagy iramú mérkőzés volt, amiről a Bajnokok Ligájának szólnia kell. Kiemelte, nagyon motiváltan vágtak neki a találkozónak, szerették volna megmutatni, hogy valójában mire is képesek hazai pályán. Zárásként megemlítette, hosszú út áll még előttük, de örülnek a sikernek, és büszke az egész csapatra.

Omar Jahija fantasztikus formában kézilabdázott a csütörtöki Bajnokok Ligája-találkozón Fotó: Penovác Károly/Napló

A veszprémieknél nincs idő a hosszú ünneplésre, hiszen 48 óra leforgása alatt már a hazai pontvadászatban kell bizonyítaniuk. Az eddig kettőből kettő bajnokin diadalmaskodó bakonyiak a szintén hibátlan Ferencváros otthonában szerepelnek szombaton 18 órai kezdettel.

A fővárosi együttes egy mérkőzéssel kevesebbet játszott.

Lékai Mátéék előbb a Komlót, majd a Csurgót győzték le magabiztosan, míg a zöld-fehér gárda szintén a Csurgóval találkozott, és 31-24-es sikert aratott.

A két együttes legutóbb április közepén találkozott Budapesten, akkor a Veszprém 39-28 arányban múlta felül a Ferencvárost.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!