A bakonyiak javítani szeretnének

2021.09.10. 07:00

Futsal: az Újpest ellen folytatják

Szezonbeli harmadik bajnokijára, egyben második hazai mérkőzésére készül a Balaton Bútor FC Veszprém, amely ma (18.30) az Újpestet fogadja a futsal NB I-ben.

Horváth Gábor

Egy brazil ment, egy maradt, a képen Serginho

Fotó: Nagy Lajos/Napló

A futsalélvonal 2021/2022-es szezonja már augusztus derekán elkezdődött, de a válogatott-összetartás miatt eddig csupán két fordulót bonyolítottak le. Az előző idényben bronzérmes Veszprém remekül kezdett, a nyitányon hazai pályán két vállra fektette (6-5) a címvédő Haladást. A második körben viszont nem voltak sikeresek a bakonyiak, akik a Nyírgyulaj vendégeként 7-5-ös vereséget szenvedtek. Utóbbi meccs érdekesen alakult, a házigazda már 7-0-ra vezetett, a Veszprém az utolsó 10 percben talált be ötször.

Ami az újpestieket illeti, szintén egy-egy győzelem és vereség áll a nevük mellett a tabellán. A fővárosiak idegenben 2-1-re megverték az újonc Kistarcsát, a folytatásban viszont otthon kaptak ki a Berettyóújfalutól, az a meccs is 2-1-es eredményt hozott.

– Borzasztó nehéz így készülni, dolgozni, alapvetően befolyásolja az edzői munkát – reagált a fura, elnyújtott szezonkezdettel kapcsolatos felvetésünkre Fehér Zsolt, a Balaton Bútor FC szakvezetője, aki hozzátette: a sportág csúcsa a válogatott, ezért el kell fogadni ezt a helyzetet, és muszáj alkalmazkodni.

A bakonyiak az elmúlt időszakban azzal a motivációval készültek, hogy javítsanak legutóbbi produkciójukon.

Egy brazil ment, egy maradt, a képen Serginho Fotó: Nagy Lajos/Napló

– Az előző meccsünkön nem várt játékot nyújtottunk, és nem várt eredmény született. Azon leszünk, hogy ezt hazai pályán kijavítsuk. A legfőbb probléma a hozzáállásunkkal volt. Az első forduló sikere után azt hittük, hogy elég lesz fél gőzzel pályára lépni. Ilyen még egyszer nem fordulhat elő. Persze minden csapat életében vannak gyengébb periódusok, azt gondolom, nekünk most jókor jött a pofon – fogalmazott Fehér Zsolt, aki a mai riválissal kapcsolatban elmondta: remek csapatról van szó, amely válogatott játékosokkal és két extra tudású brazil légióssal rendelkezik. A Veszprém célja azonban nem lehet más, mint a három pont megszerzése.

A bakonyiakkal kapcsolatos hír, hogy a klub közös megegyezéssel szerződést bontott a brazil Henri Warddal, mert a játékos nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában