két fiatalt kölcsönadtak

2021.10.02. 11:00

Az újonc otthonában lép pályára a BKSE

Az újonc ellen lép pályára vasárnap a Balatonfüredi KSE a férfikézilabda NB I-ben.

Horváth Gábor

A balatonfürediek jelenleg harmadikok a tabellán

Fotó: Balogh Ákos/Napló

A Balaton-partiak múlt héten pénteken játszottak utoljára, volt tehát idejük kicsit értékelni és felkészülni a folytatásra. Volt is mit átgondolni, a csapat egészen furcsa meccset játszott a Dabas ellen hazai pályán.

A BKSE rendkívül gyengén kezdte a bajnokit, erőtlenül, ötlet nélkül játszottak a fürediek, ráadásul rengeteg pontatlanságot követtek el. A Dabas élt a lehetőséggel, Holló remek védéseinek köszönhetően meglépett ellenfelétől és a 19. percben 12-3-ra vezetett. György ­László alakulata majdnem 14 perc után tudott ismét eredményes lenni, ekkor viszont riadót fújt, és a vendégek kerültek hullámvölgybe. A Dabas az első félidő utolsó 11 percében nem tudott a kapuba találni, a BKSE pedig 9-12-re zárkózott a szünetig.

Fordulás után a játék is fordult. Egy másik Füred jött ki az öltözőből, bár a vendégek továbbra is kemény ellenállást mutattak, a házigazda szépen fokozatosan letörte azt, s végül magabiztosan győzött (24-21).

György László vezetőedző a mérkőzést követően kiemelte a rossz rajtot, ami intő jel lehet a folytatásra. Ha egy csapat nem koncentrál százszázalékosan a feladatára, és csak „a mezt küldi ki a pályára”, könnyedén bajba kerülhet.

Pozitívum volt ugyanakkor, hogy a Balaton-partiak képesek voltak kijönni a hullámvölgyből, javítottak játékukon és begyűjtötték a pontokat.

A balatonfürediek jelenleg harmadikok a tabellán Fotó: Balogh Ákos/Napló

Vasárnap is ez a feladat, ugyanis a Kecskemét otthonában esélyesként lép pályára a Füred. Az újonc mind a négy mérkőzését elveszítette, legutóbb a Fejér-B.Á.L. Veszprém tudott győzni otthonában, simán, 28-19-re.

Ettől függetlenül egy Dabas elleni rajtot nem biztos, hogy megengedhet magának a Balaton-parti gárda.

A fürediekkel kapcsolatos hír, hogy a további fejlődés érdekében két fiatalt kölcsön­adott a klub, méghozzá az NB I-be. Draskovics Gellért Balatonboglárra, a Sótonyi László által vezetett ­NEKA-hoz került, Hutvágner Ákos pedig a Dabast erősíti majd. Utóbbi játékos kettős igazolással a BKSE NB I/B-s csapatában is játszhat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában