futás és kerékpározás

2021.10.12. 18:50

Duatlonoztak is a zirci mobilitási héten

Nyolcadik alkalommal rendezték meg a Zircatlon elnevezésű, a futás és kerékpározás sportágakat ötvöző duatlonversenyt az Alkotmány utcai sporttelepen.

Kelemen Gábor

Különböző korcsoportokban mérték össze tudásukat az indulók

Forrás: a szervezők

A zirci városi önkormányzat ezúttal is csatlakozott az Innovációs és Technológiai Minisztérium által koordinált Európai Mobilitási Héthez, a versenyt is ennek keretében bonyolították le.

A rendezvényt Ottó Péter polgármester nyitotta meg, aki kiemelte, hogy Magyarország a programsorozathoz csatlakozó települések számát tekintve idén is az európai élboly tagja. Óvodástól a szeniorig különböző korcsoportokban mérték össze erejüket a versenyzők, és az egyéni kategóriák mellett váltófutamot is hirdettek a szervezők.

A gyermekkategóriákban külön értékelték a zirci és a vidéki versenyzőket. Valamennyi célba érkező elismerő oklevelet vehetett át, a helyezettek éremjutalomban részesültek, minden kategória első helyezettje sportszerutalványt kapott, a győztes váltócsapatok pedig ajándékcsomaggal is gazdagodtak.

Az eredményhirdetést követően rajtszámos tombolasorsolást tartottak, melyen értékes nyereménytárgyak találtak gazdára, a főnyeremény egy országúti versenykerékpár volt.

Különböző korcsoportokban mérték össze tudásukat az indulók Fotó: a szervezők

A verseny eredményei, egyéni kategória: óvodások: 1. Kanavosz Odett, 2. Bittmann Kristóf, 3. Kiss Botond. Újonc C, Zirc, fiú: 1. Sági Péter Áron. Vidék, lány: 1. Sápi Boglárka, 2. Tenk Izabella. Újonc B, Zirc, lány: 1. Ottó Zselyke, 2. Fisli Borka, 3. Sági Rebeka Eszter. Fiú: 1. Jakab Dusán, 2. Klespitz Dávid, 3. Klespitz Máté. Vidék, fiú: 1. Morgan Tivadar, 2. Varga Zétény, 3. Nagy Zsombor.

Újonc A, Zirc, fiú: 1. Csillag Benedek, 2. Csillag Bertalan. Vidék: 1. Varga Áron, 2. Mtewele Dávid, 3. Nagy Zalán.

Serdülő: 1. Stáhl Károly. Felnőtt, nő: 1. Seligáné Wágenhoffer Judit, 2. Csillagné Biró Hajnalka. Senior B, férfi: 1. Bittmann Árpád, 2. Buda Imre.

Senior A, férfi: 1. Berkes Lajos. Váltó kategória, gyermek: 1. Villám Lábúak.

Céges: 1. Jenci és a Nagyok. Családi: 1. Csillagok, 2. Jakab Család, 3. Buda Csali.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában