labdarúgó NB III

2021.11.21. 21:00

Nyolcszor zördült a füredi háló

Kiütéses vereséget szenvedett a füredi futballcsapat vasárnap az NB III-ban.

Horváth Gábor

Forrás: pixabay

BFC–Mosonmagyaróvár 1-8 (1-4)

Balatonfüred. V.: Muhari. Balatonfüred FC: Erdélyi – Takács, Imre (Miskei, 46.), Csikós, Szalai, Markó, Róth (Leidl, 61.), Tetézi, Pécseli, Bartha, Szabó B. (Borgulya D., 55.). Edző: Borgulya István. Credobus Mosonmagyaróvár: Heinrich – Debreceni, Jasarevic (Bokor, 56.), Boros (Nagy Z., 69.), Tóth L. (Tóth M., 69.), Illés, Szalka, Bohner (Simita, 46.), Czingráber, Nagy K. (Horváth K., 69.), Végh.

Az éllovast fogadta a BFC idei utolsó hazai meccsén.

Meglepetésre a hazaiak ragadták magukhoz a kezdeményezést, a 9. percben teljesen megérdemelten a vezetést is megszerezték: egy kezezés után jogosan megítélt büntetőt értékesített magabiztosan Szabó Bence, 1:0.

A 33. percben egy jobb oldalról elvégzett szabadrúgás után a túloldali kapufánál – erősen lesgyanús helyzetben – egyedül álló Végh lőtte a labdát a hazai kapuba, 1:1.

A 37. percben Markó rúgta el a labdát Boros elől a 11-es pontnál, aki a tisztázó hazai lábat találta el és játékvezető meglepetésre büntetőt ítélt, amelyet Debreceni magabiztosan értékesített, 1:2. A 42. percben Jasarevic könnyedén játszotta át Takácsot, majd a 16-os sarkáról a hosszú sarokba ívelt, 1:3. A 44. percben Végh három (!) hazai védő között könnyedén tört be a 16-oson belülre, és középre lőtt labdáját Boros közelről vágta Erdélyi kapujába, 1-4.

Az 58. percben a bal oldalról induló Szalka használta ki az addig magabiztos Erdélyi tétovázását, és közelről passzolt a hazai kapuba, 1:5.

A 60. percben egy jobb oldali beadást Czingráber az elalvó hazai védők között, az ötösön egyedül felugorva bólintott a kapuba, 1:6.

A 78. percben egy bal oldali beívelést követően az egymásra váró védők és Erdélyi kapus között a szemfüles Szalka belsőzte a labdát a kapuba, 1:7.

A végeredményt a 85. percben állították be a vendégek: egy jobb oldali szabadrúgásból ívelték a labdát a hazai kapu előterébe, és az előrelopakodó Debreceni senkitől sem zavartatva fejelt a kapuba, 1:8.

Összességében elmondható, hogy a hazaiak fél óráig remekül állták a sarat az éllovassal szemben, azonban a vendégek megkérdőjelezhető körülmények között bekövetkezett fordítását követően teljesen elkészültek erejükkel, és fejben is szétestek. A Mosonmagyaróvár győzelme még ilyen arányban is teljesen megérdemelt, és amennyiben a BFC meg akarja őrizni NB III-as tagságát, úgy a téli szünetben gyökeres változásokat kell végrehajtani az öltözőben.

Borgulya István: – Tartalékosan képtelenek voltunk felvenni a versenyt a mezőny legjobb csapatával.

Tudósított: Csákvári Marcell.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában