Végre új pályán edzhetnek

2022.01.03. 20:00

A pápai kalapácsvetők tizenhét év után költöztek máshová

Tovább javultak a Pápai Atlétikai Club (PAC) dobó szakosztályának edzéskörülményei, ugyanis az önkormányzat jóvoltából új dobókört és ketrecet alakítottak ki a Pápai Sport Centrum melletti területen.

Haraszti Gábor

A pápaiak az új dobókörben kezdték az alapozást Fotó: PAC

A 14 millió forintból megvalósult beruházás azért volt már időszerű, mert a klub korábbi dobópályája korántsem felelt meg a kor követelményeinek. 17 év után találtak új otthonra a sportolók, akik a Perutz stadion mögötti területen felállított pályájukon évek óta mostoha körülmények között edzettek. 


A dobóatléták edzője, Varga Patrik úgy fogalmazott, új fejezet kezdődött az életükben. 


– A téli felkészülést már a korszerűbb pályán kezdhettük meg, a kinti tréningek az új körben zajlanak, míg az erőnléti edzésekre a sportcentrum konditermét használják a versenyzők – mondta a pápai edző. 


– Nagyon örülünk az új dobókörnek, össze sem lehet hasonlítani a korábbival. A régi ketrec már kiszolgálta az idejét, 2004 óta edzettünk ott, és az utóbbi években versenyek rendezésére egyáltalán nem volt alkalmas, és már azt az edzésterhelést sem bírta, amivel ez a sport jár. A tapasztalatok teljes mértékben pozitívak, minden tanítványomnak nagyon tetszik az új környezet. Nagyon bízom benne, hogy az edzésekben tapasztalható minőségi javulás 2022-ben az eredményeken is látható lesz. 


Varga Patrik elmondta, a fejlesztésnek hamar híre ment, aminek köszönhetően a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club válogatott sportolói Pápán edzőtáboroztak, és maximálisan ki tudták használni a sportcentrum, a Várkertfürdő, illetve az új dobópálya nyújtotta lehetőségeket. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!