Értékes kosársiker

2022.01.16. 21:47

A Veszprém először nyert ebben az évben

Nagyot küzdött a Veszprém és két szoros vereség után végre visszatalált a győzelem útjára Salgótarjánban, a férfi kosárlabda NB I/B piros csoportjában.

B. Virág Rita

Horváth Ákos 11 ponttal vette ki részét a sikerből

Fotó: veszpremkosar.hu

Salgótarján–Veszprém 
72-90 (16-22, 23-27, 14-25, 19-16) 
Salgótarján. V.: Gaál, Sentényi, Nepp. Salgótarjáni KSE: Molnár M. 7/3, Dragasevic 8, Kuttor 14/6, Takács 11/3, Molnár D. 2. Cserék: Monye, Karanfilovski 9/3, Nshimba 10, Kiss, Hargitai 11/9. Edző: Király Márió. 
Veszprém Kosárlabda Klub: Füzi 21/9, Dancsecs 9/3, Tóth 14, Szabó 10, Glatz 23/9. Cserék: Horváth 11/9, Végh 2, Szeifert, Birkás, Osztoics. Edző: Naményi Márk. 
A találkozón ezúttal is Naményi Márk vezette a veszprémieket megbízott edzőként, ugyanis Zeljko Lukajic edző édesapja halála miatt nem vett részt a mérkőzésen. 
Füzi kosarával indult a mérkőzés, amelyet még gyorsan kiegyenlített a hazai együttes. Tóth N. fontos lepattanókat gyűjtött be, Dancsecs hármasával pedig már 2-9-re ment a VKK. Karanfilovski pontjaival felzárkózott a Salgótarján 11-13), ezért Glatz triplája a lehető legjobbkor jött. A negyed végére hatpontos előnyt szerzett a vendéggárda. 
 

A második játékrész elején ismét látótávolságon belülre került a házigazda (23-25), azonban ilyenkor mindig volt valaki, aki lendített egyet a veszprémi szekéren, ezúttal Füzi távolija jelentett megnyugvást (23-28). Aztán sikerült még egyet előrelépniük a vendégeknek, Glatz és Füzi pontjai után már kilenc volt közte (32-41). Előbbi ráadásul két triplát hintett a félidő zárásakor, így 39-49-cel vonultak pihenőre a csapatok. 
Gyors kosarakkal indult a harmadik rész (43-53). A negyed végére egyre jobban összeállt a veszprémi védelem, és ennek köszönhetően tíz pont fölé nőtt a differencia (53-74). 
Horváth Ákos öt pontja vezette fel a záró etapot (53-79), majd egy hazai hármas után ismét a volt válogatott bedobó villant meg a tripla vonalról (56-84). A Veszprém magabiztosan vezetett, így az is belefért, hogy három percen át egyetlen kosarat sem szerzett. Szerencsére a Salgótarján sem brillírozott (62-84). 
Tóth N. pontjaival ment előre a VKK, és érezhetően már mindenki a meccs végét várta. A hajrában a fiatalokat is pályára küldte Naményi edző, akik közül Végh Mátyás kosárral zárta le a találkozót. 
Naményi Márk: – Az első félidőben, bár tíz ponttal is vezettünk, de volt egy gát, amit nem tudtunk áttörni. A szünetben arról beszéltünk, hogy kritikus lesz a harmadik negyed, s ebben a játékrészben el is dőlhet a találkozó. Szerencsére minden a szánk íze szerint alakult. 

Címkék#kosárlabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában