Kézilabda

2022.01.26. 22:53

Hazai pályán nyert az Agrofeed ETO-SZESE Győr

Egygólos vereséget szenvedett a férfi kézilabda Liga Kupában a Fejér-B.Á.L. Veszprém alakulata az Agrofeed ETO-SZESE Győr otthonában.

B. Virág Rita

Nagyot küzdöttek a veszprémi játékosok Győrben Fotó: Fejér-B.Á.L. Veszprém/Cseh Péter

SZESE Győr– Fejér-B.Á.L. Veszprém 30-29 (10-12) 

Győr, 25 néző. V.: Sándor, Szabó. Agrofeed ETO-SZESE Győr: Décsi, Kovács (kapusok) – Sokoray 5, Molnár 1, Győri D. 2, Goór 1, Pápai 1, Barnyák, Vékony 1, Ásványi, Lukács 2, Czene 2, Sövegjártó 2, Mátés 11 (4), Paár 2. Edző: Kovácsovics László. 

Fejér-B.Á.L. Veszprém: Kaiser, Borbély (kapusok) – Tóth P. 2, Szmetán P. 4, Hári 3, Éles B. 7 (2), Fercsik 1, Kristóf 5, Seregi 1, Tóth J. 1, Széles, Vajda H. 5. Edző: Tombor Csaba. 

Kiállítások: 8, ill. 4 perc. 

Hétméteresek: 5/4, ill. 2/2. 

Tét nélküli összecsapás várt a veszprémiekre, hiszen az már korábban eldőlt, hogy továbbjutnak a Liga Kupában. Tombor Csaba több fiatal já- tékosnak is helyet adott a keretben. 

A hazaiak kezdtek jobban, és a 9. perchez érve már 5-2-t mutatott az eredményjelző. Sok hibával játszott a Veszprém, hat percig nem tudta bevenni a házigazda kapuját. Seregi lendített egyet a csapata szekerén, ami olyan jól sikerült, hogy négy bakonyi gólra nem érkezett válasz a Rába- partiak oldaláról (17. perc: 5-6). Hazai időkérést követően Czene duplájával fordított az ETO, azonban a félidő végéig Kristóf és Vajda remek megoldásaival két góllal meglépett a Fejér-B.Á.L (10-12). 

Szünet után Éles vette hátára alakulatát, és többek között az ő zsinórban szerzett négy találatával tartotta a differenciát a Veszprém (38. perc: 15-17). Aztán a vendégek kisebb hibáit kihasználva egyenlített a Győr (17-17), ám egy 4-2-es szériával ismét a bakonyiak mentek elöl (46. perc: 20-23).

 

Hullámzott a játék, ismét kisebb megtorpanás következett a Tombor-csapat játékában, s a remekül küzdő győriek ezt ki is használták (24-24). Felváltva estek a gólok, így érkeztünk el 27-27-ig. 

Ekkor Sövegjártó és Vékony juttatta előnybe az ETO-t, és bár előbb Éles szépített, majd Borbély hetest hárított, így sem jött össze az egyenlítés, mert a nagy napot kifogó Mátés is betalált (59. perc: 30-28). Kristóf szerzett gyors gólt, azonban a hazaiak már nem adták ki kezükből a labdát, és ezzel némi meglepetésre legyőzték a Fejér-B.Á.L. Veszprém gárdáját. 

A veszprémiek innen az egyenes kieséses szakaszba jutottak, ahol majd sorsolás útján döntik el, melyik gárda lesz az ellenfelük. Akik már eddig továbbjutottak: Fejér-B.Á.L. Veszprém, Budakalász, HE-DO B. Braun Gyöngyös, NEKA, Sport 36-Komló, Kecskeméti TE és Dabas. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában