Férfi kézilabda

2022.01.05. 12:10

Veszprémi győzelem a Liga Kupában

Sikerrel vette az első akadályt a férfi kézilabda Liga Kupában a Fejér-B.Á.L. Veszprém NB I-es alakulata, amely az Agrofeed ETO SZESE Győr ellen nyert magabiztosan.

B. Virág Rita

A fehér mezes veszprémi fiatalok simán nyertek Kisbéren

Fotó: Pesthy Márton/Napló

Feladta pályaválasztói jogát a Fejér-B.Á.L. a Liga Kupában az NB I/B-s győriek ellen, így a vendégek otthonában rendezték a találkozót. Tombor Csaba a feltörekvő fiataloknak is lehetőséget adott, így több olyan játékos is bekerült a keretbe, akik eddig a korosztályos gárdákban bontogatták szárnyaikat.

A Veszprém 5-1-es rohanással indított és az első perctől fogva kiütközött az osztálykülönbség. Folyamatosan négy-öt gól volt a különbség, és ez a félidő végén sem változott. A szünet után aztán Éles remeklésével ismét meglódult a Fejér-B.Á.L. és a 39. perchez érve már 21-13 állt a kijelzőn. Ekkor kisebb hullámvölgybe kerültek a Tombor-fiúk (21-18), azonban a szakvezető egy gyors időkérésen rendezte a sorokat. Az utolsó negyedórában már csak egy csapat volt a pályán, a Veszprém a játék minden elemében ellenfele fölé nőtt és magabiztosan nyert.

Fejér-B.Á.L.-ETO SZESE 36-26 (14-10) Győr, 20 néző. V.: Réti, Szedmák. Fejér-B.Á.L. Veszprém: Kaiser, Miklós (kapusok), Tóth P. 2, Czabula 1 (1), Somogyi 3, Szemtán P. 5, Hári 5, Éles 8 (3), Fazekas 7, Seregi 2 (2), Tóth M., Tóth J. 1, Preszter, Farkas, Vajda H. 3. Edző: Tombor Csaba. Agrofeed ETO SZESE Győr: Décsi, Kovács (kapusok), Sokoray 3, Kőhalmi, Győri, Goór 4, Kovácsovics, Ásványi 3, Nagy M. 1, Czene 1, Sövegjártó 6, Pápai, Mátés 4 (2), Paár, Németh G. 2, Gaál 2. Edző: Horváth János. Kiállítások: 6, ill. 10 perc. Hétméteresek: 6/6, ill. 4/2.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában