Tizenkét arany januárban

2022.02.02. 14:27

Kiváló szezonkezdés a szumósoknál

Remekül kezdték az esztendőt a Centrum SE szumósai, akik nemrég új otthonra leltek. A fiatalok hazai és nemzetközi szinten is megmérették magukat az elmúlt hetekben.

Horváth Gábor

A veszprémi csapat összesen 33 pontszerző helyezést ért két versenyen Fotó: Centrum SE

Decemberben új otthonra leltek a Centrum SE szumó birkózói a Cholnoky Iskola régebben „Gasztroker” szárnyában, amelyet az ünnepek alatt teljesen átalakítottak, így egy modern háromszőnyeges edzőteremben kezdték meg a felkészülést a januári versenyekre.

 

Az elmúlt hetek eseményeiről Janku Ferenc klubvezető számolt be lapunknak.

 

- Az U10-es korosztály felkészülési versennyel, az U12-es, U16-os és U18-as korosztály országos bajnoksággal kezdte meg az idényt – kezdte a Centrum SE elnöke. - Az U10-es és 12-es korosztálynál sajnos a Covid tarolt, így erősen csökkentett létszámmal tudtak megjelenni a versenyen. U10-ben Csejtei Kincső második helyen végzett, míg U12-ben egy-egy országos bajnoki címet szerzett Nagy Dominik és Csejtei Zoárd. Az U16-osoknál Márkus Roland első helyen zárta az ob-t, míg Jámbor Kristóf második, Kék Milán, Jámbor Levente és Huszár Regina a harmadik helyen végzett. Az U18 korosztályban tripláztak a birkózók. Itt bajnoki címet szerzett Jámbor Kristóf, Barnóczki Boldizsár és Huszár Regina. Márkus Roland és Csóti Zétény második helyen zárt az országos bajnokságon.

 

A hazai megmérettetést követően nemzetközi viadalon is szerepelt a veszprémi csapat.

 

- A verseny célja a Világjátékokra és az Európa-bajnokságokra való felkészülés volt. Erős mezőnyben – például ukránok, tadzsikok, azeriek és üzbégek között - kellett az együttesnek helytállnia, amely remekül sikerült, hiszen minden versenyzőnk pontszerző helyen végzett.

 

Első helyezést ünnepelhetett Nagy Dominik (U12), Szalay Adrián (U14), Márkus Roland (U16), Jámbor Kristóf, Barnóczki Boldizsár (U18), és Huszár Regina (U18).

 

Második lett Csejtei Zoárd (U12 és U14), Jámbor Levente (U16), Barnóczki Boldizsár (U21), és Laczkó Benedek (felnőtt).

 

Harmadikként végzett Csejtei Krisztofer (U14), Jámbor Levente és Huszár Regina (U16), Márkus Roland és Csóti Zétény (U18), Nagy Gergő és Kovács Gergő (U21).

 

Ötödik pozícióban zárt Nagy Gergő (felnőtt), Mészáros Tibor (felnőtt), Laczkó Benedek (felnőtt open).

 

- A két versenyen összesen 33 pontszerző helyezést értek el versenyzőink, amelyből 12 arany, 8 ezüst, 10 bronzérem és 3 ötödik hely a januári versenyek mérlege – emelte ki Schvarcinger Zsolt edző.

 

Februárban és márciusban folytatódnak az ob-k és válogatók, hiszen áprilistól kezdetüket veszik a nagy nemzetközi versenyek: a Roland Kupa Németországban, felnőtt Európa-bajnokság Azerbajdzsánban, Világjátékok az USA-ban, U21-U23-as Eb Lengyelországban, U14-U16-os Eb Észtországban.

 

- A célunk, hogy minél több versenyzőnk kivívja a világ- és kontinensversenyeken való szereplés jogát, majd összeszedett és bátor küzdelmekben a lehetőségeinket érmekre és értékes pontszerző helyekre váltsuk. Az előző Eb-n a kijutó versenyzőink 80 százaléka újonc volt, mégis szép eredményeket tudtunk elérni. Idén a lehetőségeink nagyot változtak, hiszen az új termünkben nyugodt körülmények között tudunk készülni, így biztos vagyok benne, hogy versenyzőink is fényesebb érmekkel térnek majd haza. Továbbá bízunk benne, hogy sportolóink eredményei egyre több fiatalt és felnőttet motiválnak arra, hogy csatlakozzanak csapatunkhoz. Szívesen látunk minden 10 és 30 év közötti sportolni vágyót nemtől függetlenül új termünkben! – zárta szavait az edző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!