Fontos idegenbeli győzelem

2022.03.20. 19:07

Galacs Erik mesterhármasával nyert a VLS Veszprém

A téli szünetben igazolt Galacs Erik mesterhármasával nyert a dobogó legalsó fokán álló VLS Veszprém a labdarúgó NB III legutóbbi fordulójában.

B. Virág Rita

Gólöröm a VLS Veszprémnél. Reméljük, vasárnap sok ilyet láthatunk

Forrás: Pesthy Márton/Napló

Gyirmót II-VLS Veszprém
1-3 (1-2)
Gyirmót, 200 néző. V.: Jakab. Gyirmót II: Iváncsics – Csörgő, Széles, Kovács (Jakab 86.), Bagó, Lázár, Mayer, Ominger (Somogyi-Bakos 86.), Wágenhoffer (Nagy K. 71.), Herjeczki, Kirják. Edző: Polyák Gábor.
VLS Veszprém: Héninger – Dobsa, Schőnig, Gulyás G., Galacs (Keresztes 78.), Somogyi, Kovács D., Baldauf (Babos 92.), Rédling, Krebsz (Bakó 46.), Zachán. Edző: Pető Tamás.
Gsz.: Galacs 3.
Kiállítva: Schőnig az 56. percben.
A veszprémi több meghatározó játékosukat nélkülözték a találkozón, Major és Varga sérülés miatt, Gálfi, Vass és Molnár betegség okán hiányzott.
Gyönyörű napsütéses időben, a veszprémihez hasonló, gyenge minőségű pályán kezdődött meg a találkozó.
Jól kezdtek a vendégek, már a 6. percben vezetéshez jutottak: Somogyi lódult meg a baloldalon, a tizenhatosnál kiugratta Galacsot, aki a bal alsó sarokba gurított, 0-1.
A folytatásban is a VLS akarata érvényesült és a 23. percben újabb remek gólt jegyezhettünk fel. Joboldali szöglet után Zachán fejelt kapura, Iváncsics bravúrral védett, a kipattanó Galacs elé került, aki viszont nem hibázott, 0-2.
A bakonyiak már a szünetre készültek, és az elmélázó védők között a Gyirmót szépített, 1-2.
A térfélcsere után ismét Galacs villant, az 51. percben középen kapott jó labdát, észrevette, hogy kint áll a kapus, és 30 méterről kipókhálózta a bal felső sarkot, 1-3.
Az 56. percben Schőnig túl keményen állította meg a hazaiak játékosát, jogosan megkapta második sárgalapját és mehetett zuhanyozni.
A hátralévő időben a megfogyatkozott veszprémiek okosan, taktikusan őrizték előnyüket és megérdemelten szerezték meg a három pontot. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában